Лікування залізодефіцитної анемії: 5 природних засобів

Жовтень 26, 2019
Є деякі природні засоби, які допомагають збільшити всмоктування заліза для лікування залізодефіцитної анемії. Читайте далі, щоб з’ясувати 5 найкращих варіантів домашнього гомеопатичного лікування.

Залізодефіцитна анемія – це розлад, який розвивається при зниженні рівня гемоглобіну в крові через дефіцит заліза. Як результат, кисень не може транспортуватися належним чином до тканин та клітин, що спричиняє розлади в організмі. Чи знаєте ви природні методи лікування залізодефіцитної анемії?

Залізодефіцитну анемію часто лікують, призначаючи зміни в харчуванні та добавки заліза. Однак інші засоби містять природні речовини, властивості яких допомагають полегшити цей стан.

Читайте далі, щоб дізнатися про них.

Не пропустіть: Чи може анемія впливати на емоції?

5 природних засобів для лікування залізодефіцитної анемії

Залізодефіцитна анемія може виникнути через зниження здатності засвоювати залізо через їжу або брак цієї поживної речовини в раціоні. Також це може бути наслідком внутрішньої кровотечі або надмірної кровотечі під час менструації.

Багато людей не знають, що у них є такий тип анемії, оскільки первинні симптоми легкі або їх можна сплутати з іншими станами. Однак іноді цей стан передбачає тривалу втому, блідість шкіри, задишку, слабкість волосся і нігтів та інші більш очевидні симптоми.

Люди з важкою анемією повинні отримати медичну допомогу, оскільки це може призвести до інших ускладнень.

Однак, якщо на пацієнта впливають лише легкі або помірні симптоми, ситуацію можна покращити, якщо внести деякі зміни до раціону та спробувати інші природні рішення.

Нижче відкрийте для себе 5 засобів для лікування залізодефіцитної анемії.

Можливо, вам сподобається: Спробуйте ці 5 корисних напоїв для лікування анемії

1. Шпинат

шпинат для лікування залізодефіцитної анемії
Одна з найкращих добавок для лікування анемії – це не що інше, як шпинат. Цей чудовий овоч може забезпечити до 3,6 мг заліза на 100 г. Крім того, це важливе джерело вітаміну С – основної поживної речовини для правильного засвоєння заліза.

Що робити:

  • Шпинат можна додавати до багатьох різних страв. Однак рекомендуємо вживати його в сирому вигляді в смузі або в салатах. Спробуйте додати трохи шпинату до смузі з манго та бананом, і ви навіть не відчуєте шпинат!

2. Червоний буряк для лікування залізодефіцитної анемії

Протягом багатьох років червоний буряк слугував основою для лікування анемії. Кожні 100 г цього овоча містять до 1,80 мг заліза. Крім того, червоний буряк забезпечує вітамін С і фолати, надаючи додаткові протианемічні властивості.

Що робити:

  • Для початку очистьте і наріжте червоний буряк на кілька кубиків.
  • Потім змішайте його в кухонному комбайні разом з морквою і половиною склянки апельсинового соку.
  • Споживайте цей сік до обіду протягом 2 тижнів поспіль.

3. Чай з ройбуша

чай з ройбуша для лікування залізодефіцитної анемії
Окрім великої кількості мінеральних речовин, чай з ройбуша не містить кофеїну та інших стимуляторів.

Чай з ройбуша, або південноафриканський червоний чай, – натуральний напій, який був популяризований у всьому світі завдяки його численним лікарським властивостям. Він може бути стати в пригоді для лікування залізодефіцитної анемії, оскільки містить залізо та вітамін С.

Що робити:

  • Приготуйте гарячий чай з ройбушу і пийте його двічі на день.

Примітка. Цей чай іноді може імітувати людський естроген в організмі, тому він може перешкоджати певному лікуванню чи лікам. Перед використанням проконсультуйтеся зі своїм сімейним лікарем.

4. Чай зі звіробою

Жодні дослідження ще не підтвердили переваги звіробою в лікуванні залізодефіцитної анемії. Однак чай зі звіробою може бути корисним, оскільки він забезпечує значну кількість вітаміну С – поживної речовини, що бере участь в засвоєнні заліза.

Що робити:

  • Спочатку залийте столову ложку сушеного звіробою склянкою окропу.
  • Потім накрийте напій і дайте настоятися 10 хвилин.
  • Процідіть його і споживайте після основних страв.

5. Помідори

помідори для лікування залізодефіцитної анемії
Вірите чи ні, помідори – це один зі свіжих овочів, який допоможе вам отримати залізо, якщо у вас анемія. Їхні антиоксидантні сполуки дуже корисні при розладах, що впливають на здоров’я крові, оскільки вони мінімізують негативний вплив вільних радикалів і токсинів.

Що робити:

  • Їжте холодні помідори у салатах або холодних супах. За бажанням, приготуйте томатний сік з петрушкою і лимоном і пийте його перед обідом.
  • Робіть це, поки не відчуєте покращення симптомів.

Вам діагностували залізодефіцитну анемію?

Дотримуйтесь лікування, рекомендованого лікарем, і не забувайте про згадані тут засоби, як доповнення або запобіжний захід. Майте на увазі, що не варто використовувати ці рецепти для заміни лікування, призначеного лікарем.

Насправді вам необхідно спитати свого лікаря, перш ніж спробувати будь-який із цих рецептів, на випадок, якщо є ризик втручання у ваше лікування.

  • Roberts, J. L., & Moreau, R. (2016). Functional properties of spinach (Spinacia oleracea L.) phytochemicals and bioactives. Food and Function. https://doi.org/10.1039/c6fo00051g
  • Priya, N. G. (2013). Beet root juice on haemoglobin among adolescent girls. IOSR Journal of Nursing and Health Science. https://doi.org/10.9790/1959-0210913
  • Disler, P. B., Lynch, S. R., Charlton, R. W., Torrance, J. D., Bothwell, T. H., Walker, R. B., & Mayet, F. (1975). The effect of rooibos tea on iron absorption. Gut.
  • Terra, D. A., de Fátima Amorim, L., de Almeida Catanho, M. T. J., da Fonseca, A. de S., Santos-Filho, S. D., Brandão-Neto, J., … Bernardo-Filho, M. (2007). Effect of an extract of Artemisia vulgaris L. (mugwort) on the in vitro labeling of red blood cells and plasma proteins with technetium-99m. Brazilian Archives of Biology and Technology. https://doi.org/10.1590/S1516-89132007000600015
  • Canda BD, Oguntibeju OO, Marnewick JL. Effects of consumption of rooibos (Aspalathus linearis) and a rooibos-derived commercial supplement on hepatic tissue injury by tert-butyl hydroperoxide in Wistar rats. Oxid Med Cell Longev. 2014;2014:716832. doi:10.1155/2014/716832
  • Raiola, A., Rigano, M. M., Calafiore, R., Frusciante, L., & Barone, A. (2014). Enhancing the Health-Promoting Effects of Tomato Fruit for Biofortified Food. Mediators of Inflammation. https://doi.org/10.1155/2014/139873