Три способи зробити зелений чай для схуднення
Є кілька способів приготувати зелений чай для схуднення. Хоча це і не дивовижний продукт для боротьби з ожирінням, регулярне споживання буде доповненням для «прискорення» метаболізму і зменшення об’єму талії.
Зелений чай (Camellia sinensis) походить з Китаю і виділяється тим, що він не піддається окисненню під час обробки. Збирають свіже листя, яке після висихання пресують, прокочують і подрібнюють.
Зелений чай завжди вирізнявся своєю поживністю завдяки високому вмісту антиоксидантів і необхідних мінералів. Крім того, він має протизапальну і очисну дію, що допомагає вивести токсини з організму.
Найкраще те, що це універсальний напій, які може поєднуватися з іншими інгредієнтами для підвищення ефективності. Нижче ми хочемо поділитися трьома хорошими рецептами, щоб ви могли приготувати зелений чай частиною вашого плану схуднення.
Погляньте на них!
Навіщо пити зелений чай?
Хоча цей напій корисний для здоров’я, його головною привабливою якістю для багатьох є його здатність допомагати людям схуднути.Його ефективність можна пояснити здебільшого такими причинами:
- Зелений чай допомагає стимулювати витрати калорій, що сприяє скиданню ваги.
- Він підвищує обмін речовин і посилює активність травних ферментів.
- Зелений чай має сечогінні властивості, які борються з затримкою рідини і запаленням.
- Його очисні сполуки допомагають очистити кров і сприяють усуненню токсинів, які впливають на клітини.
- Він знижує накопичення черевного жиру завдяки вмісту галлату епігаллокатехіна (EGCG) і L-теаніну.
Не пропустіть: Як пити зелений чай: 4 нові способи
Як приготувати зелений чай для схуднення
Зелений чай можна придбати в чайних пакетиках для гарячого чаю, у вигляді холодного чаю або в таблетках. Проте його також можна споживати в природному стані, змішаному з іншими здоровими інгредієнтами.
Перевірте!
1. Зелений чай з м’ятою
М’ята є одним із натуральних інгредієнтів, що підсилює вплив зеленого чаю, щоб допомогти вам скинути черевний жир. Завдяки антиоксидантам і протизапальним сполукам, які вона містить, цей напій є прекрасним доповненням до дієти для схуднення.Інгредієнти
- 1 склянка води (250 мл)
- 1 чайна ложка зеленого чаю (15 г)
- 5 листків м’яти
- 1 столова ложка меду (25 г)
Приготування
- Нагрійте склянку води. Коли закипить, додайте зелений чай і м’яту.
- Зменште вогонь і залиште на 5 хвилин.
- Потім зніміть з вогню і залиште на 15 хвилин.
- Коли досягне прийнятної для споживання температури, процідіть і підсолодіть ложкою меду.
Як споживати
- Пийте чай натщесерце 2-3 тижні поспіль.
- Зробіть перерву на тиждень і почніть знову пити.
2. Авокадо і зелений чай для схуднення
Діуретичні і детоксикаційні властивості зеленого чаю і авокадо будуть корисними для зменшення талії. Крім того, завдяки поєднанню підсилюючих інгредієнтів, цей коктейль ідеально підходить для підвищення фізичної та розумової працездатності.
З іншого боку, варто зазначити, що він поєднує в собі потужні антиоксиданти й жирні кислоти, які покращують функції метаболізму. Це також сприяє формуванню м’язової маси та зменшенню тяги до їжі.
Інгредієнти
- 1 чайна ложка зеленого чаю (5 г)
- ½ склянки води (125 мл)
- ½ зрілого авокадо
- 1 стиглий банан
- 3 мигдалини
Приготування
- Спочатку додайте чайну ложку зеленого чаю до половини склянки води. Доведіть до кипіння.
- Коли закипить, вимкніть вогонь і дайте настоятися 15 хвилин.
- Далі процідіть напій і перелийте його в блендер.
- Потім додайте половину авокадо, нарізаний банан і мигдаль.
- Змішайте все, поки ваш напій не матиме однорідної консистенції без грудочок.
Як споживати
- Пийте цей смузі натщесерце і почекайте принаймні 30 хвилин перед сніданком.
- Якщо бажаєте, також пийте його вдень як заміну перекусу.
- Пийте його не менше ніж тричі на тиждень.
3. Зелений чай з ананасом
Ананас цікавий тим, що покращує здатність зеленого чаю боротися з черевним жиром. Ця комбінація інгредієнтів сприяє детоксикації крові й усуненню рідини, що зберігається в тканинах.З іншого боку, поживні речовини покращують роботу нирок і печінки, запобігаючи їх погіршенню внаслідок надлишку токсинів. Крім цього, він бореться з закрепами і зменшує запалення в животі та кінцівках.
Чи знаєте ви? 3 салати з ананасом, які ідеально підходять для вечері
Інгредієнти
- 2 склянки води (500 мл)
- 1 чайна ложка зеленого чаю (15 г)
- 1 скибочка ананаса
Приготування
- Скип’ятіть склянку води. Коли закипить, додайте зелений чай і нарізану скибочку ананаса.
- Варіть на повільному вогні протягом 5 хвилин, а потім зніміть з вогню.
- Дайте постояти ще 15 хвилин і процідіть.
Як споживати
- Пийте склянку цього напою натщесерце і повторіть після обіду.
- Пийте його не менше ніж тричі на тиждень або 2 тижні поспіль.
Ви вже спробували зелений чай для схуднення?
Не вагайтеся зробити його частиною свого раціону. Як бачите, його легко готувати. Він має цікаві переваги для вашої дієти.
- Basu, A., Sanchez, K., Leyva, M. J., Wu, M., Betts, N. M., Aston, C. E., & Lyons, T. J. (2010). Green tea supplementation affects body weight, lipids, and lipid peroxidation in obese subjects with metabolic syndrome. Journal of the American College of Nutrition, 29(1), 31-40. Disponible en: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20595643/
- Castro, R., Mollo, B. G., Blanco B, V. (2010). Anemia hemolítica adquirida por productos adelgazantes. SCientífica, 8(1), 25-27. Disponible en: https://web.archive.org/web/20180410153529id_/http://scientifica.umsa.bo/c/document_library/get_file?uuid=7d390fbb-51fc-4258-999c-b80fa9ec5be9&groupId=1619613813
- Chacko, S. M., Thambi, P. T., Kuttan, R., & Nishigaki, I. (2010). Beneficial effects of green tea: a literature review. Chinese medicine, 5(1), 1-9. Disponible en: https://link.springer.com/article/10.1186/1749-8546-5-13
- Cheun, L. K., et al. (2002). El camino del té. London: Gaia Books.
- Hernández, T. T., Rodríguez-Rodríguez, E. y Sánchez-Muniz, F. J. (2004). El té verde¿ una buena elección para la prevención de enfermedades cardiovasculares?. Archivos Latinoamericanos de Nutrición, 54(4), 380-394. Disponible en: http://ve.scielo.org/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0004-06222004000400003
- Hossain, M. F., Akhtar, S., & Anwar, M. (2015). Nutritional value and medicinal benefits of pineapple. International Journal of Nutrition and Food Sciences, 4(1), 84-88. D
- Kwak, J., & Shin, D. (2022). Association between Green Tea Consumption and Abdominal Obesity Risk in Middle-Aged Korean Population: Findings from the Korean Genome and Epidemiology Study. International Journal of Environmental Research and Public Health, 19(5), 2735. Disponible en: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8910422/#:~:text=High%20consumption%20of%20green%20tea,p%20for%20trend%20%3D%200.001).
- Luengo, M. T. L. (2002). El té verde. Offarm: farmacia y sociedad, 21(5), 129-133. Disponible en: https://www.elsevier.es/es-revista-offarm-4-articulo-el-te-verde-13032231
- Ody, P. (2000). Complete Guide to Medicinal Herbs. New York, NY: Dorling Kindersley Publishing.
- Pardos-Sevilla, C. y Mach, N. (2014). Efectos del té verde sobre el riesgo de cáncer de mama. Revista Española de Nutrición Humana y Dietética, 18(1), 25-34. Disponible en: https://dialnet.unirioja.es/servlet/articulo?codigo=4658788
- Shimizu, M., Kubota, M., Tanaka, T., & Moriwaki, H. (2012). Nutraceutical approach for preventing obesity-related colorectal and liver carcinogenesis. International journal of molecular sciences, 13(1), 579-595. Disponible en: https://www.mdpi.com/1422-0067/13/1/579
- Tomata, Y.; Kakizaki, M.; Nakaya, N., et al. (2012). “Green tea consumption and the risk of incident functional disability in elderly Japanese: the Ohsaki Cohort 2006 Study”, The American Journal of Clinical Nutrition, 95(3), 732-739.
- Valenzuela B., Alfonso. (2004). El consumo de té y la salud: características y propiedades benéficas de esta bebida milenaria. Revista chilena de nutrición, 31(2), 72-82. Disponible en: https://www.scielo.cl/scielo.php?pid=S0717-75182004000200001&script=sci_arttext
- Vernarelli, J. A., & Lambert, J. D. (2013). Tea consumption is inversely associated with weight status and other markers for metabolic syndrome in US adults. European journal of nutrition, 52(3), 1039-1048. Disponible en: https://link.springer.com/article/10.1007/s00394-012-0410-9