Як приготувати смузі

Смузі - це дуже корисний та смачний напій. Якщо ви ще не знаєте, як приготувати смузі та що це таке взагалі, тоді вам варто прочитати нашу статтю.
Як приготувати смузі

Останнє оновлення: 11 грудня, 2018

Коли ми їмо збалансований раціон, ми почуваємося здоровими, енергійними і в прекрасному гуморі. Для досягнення цієї мети кожний прийом їжі повинен включати необхідні поживні речовини. Ми знаємо, що ми повинні їсти фрукти, овочі, злаки, боби і т.п. Але чи може смузі дати нам все, що необхідне від їжі? Дізнайтесь, як приготувати смузі.

Корисно час від часу випити смузі замість споживання їжі. Крім того, ми дамо вам кілька рецептів деяких смачних та поживних смузі, які також допоможуть вам досягти вашої оптимальної ваги. Якщо ви досі не знаєте, як приготувати смузі, тоді ця стаття саме для вас.

Переваги смузі

Загалом, коли ми говоримо про те, як приготувати смузі, ми зазвичай думаємо про солодкі молочні коктейлі на основі йогурту, молока, морозива, з високим вмістом калорій, які не є повністю корисними для здоров’я.

Але смузі – це просто змішання групи продуктів разом в блендері, і в цій статті ми здивуємо вас різноманітністю інгредієнтів, які можна використовувати. Далі ми пояснимо деякі з переваг споживання смузі замість їжі на регулярній основі:

  • Вони легко засвоюються, що особливо корисно для людей, які їдять занадто швидко або мало жують.
  • Вони допомагають нам контролювати вагу і можуть вгамовувати апетит, тому що вони дуже ситні.
  • Вони запобігають або покращують проблеми з закрепом завдяки високому вмісту клітковини.
  • Вони допомагають зберегти красу завдяки вітамінам і мінеральним речовинам.
  • Вони допомагають нам уникнути пропускання прийомів їжі, тому що ми можемо взяти їх з собою, коли ми далеко від дому.
  • Вони не містять лактозу, а деякі також не містять клейковину.
  • Вся сім’я може насолоджуватися ними.
  • Вони ідеально підходять для пиття перед фізичним або розумовим навантаженням.
  • Вони легкі в приготуванні і доступні в будь-яку пору року
2-apelsyn-smuzi

Що має включати збалансована дієта?

Щоб вгамувати апетит і придушити голод незабаром після їжі, ми повинні забезпечити наш організм необхідною кількістю поживних речовин під час кожного прийому їжі. Продукти, які повинні бути включені в смузі:

  • Овочі: сирі і сушені фрукти, зелень
  • Білки: в цьому випадку рослинного походження: горіхи, злаки, авокадо
  • Крохмаль або крупи: зернові напої, банани
  • Здорові жири: олії першого холодного віджиму, горіхи, авокадо
3-avokado

Кожен смузі, який ми готуємо, має містити, більшою чи меншою мірою, один з інгредієнтів з кожної з цих категорій, які ми можемо адаптувати до наших потреб, віку, ваги, повсякденних справ і часу доби.

Нижче наведені деякі різні способи, як об’єднати інгредієнти в смузі.

Як приготувати смузі та з чого?

Бажано використовувати органічні та сезонні продукти, щоб забезпечити максимальні вигоди. Крім того, це дозволить нам виявити, що нам подобається, і пристосуватися до мінливих смаків.

Нам знадобляться такі інгредієнти:

  • Фрукти: яблука, груші, полуниця, папая, ананас, банан, авокадо і т.д.
  • Зелені листові овочі: шпинат, рукола, зелень буряка, салат
  • Горіхи: волоські горіхи, фундук, мигдаль, кедрові горіхи
  • Сухофрукти: чорнослив, родзинки, абрикоси, фініки
  • Рослинна олія (першого холодного віджиму): оливкова, мигдальна, кунжутна, соняшникова, лляна, зародки пшениці
  • Рослинні напої (овес, рис, гречка, мигдаль), натуральний фруктовий сік або вода
  • Додатковий солодкий інгредієнт: мед, нектар агави, коричневий цукор
  • Харчові добавки: дріжджі, бджолиний пилок, зародки пшениці, спіруліна, трава пшениці
4-banan-smuzi

Приклади смузі, які заміняють їжу

Тут ми поділимося смачними й поживними комплексними рецептами приготування смузі:

  • Зелений смузі: авокадо, шпинат, стиглий банан і рисовий напій
  • Червоний смузі: полуниця, варений буряк, родзинки, горіхи макадамії, соняшникова олія і журавлинний сік
  • Помаранчевий смузі: папая, зелень буряка, кедрові горіхи, курага, мигдальна олія, вершкова вівсянка і зародки пшениці
  • Жовтий смузі: ананас, горіхи, фініки, кунжутна олія, яблучний сік і бджолиний пилок

Як пити смузі?

Незважаючи на рідинну текстуру, смузі містить безліч інгредієнтів, і деякі з них є сирими й багатими на клітковину, тому ви повинні пити його повільно, смакуючи і майже розжовуючи, щоб полегшити травлення і всмоктування та зробити його настільки ситним, наскільки це можливо.

Вранці ми можемо використати солодкі рецепти, які містять стиглі фрукти і натуральні солодкі інгредієнти, які дають нам енергію і покращують настрій. Однак ввечері ми рекомендуємо використовувати більш м’які фрукти, такі як яблука чи груші, і додавати в смузі більше овочів, які забезпечують релаксацію, спонукають відпочити, водночас сприяючи зниженню ваги.

Це може вас зацікавити ...
5 смачних смузі для боротьби із затримкою рідини
Моє здоров'яНаписав та перевірив Моє здоров'я
5 смачних смузі для боротьби із затримкою рідини

Затримка рідини в організмі - це проблема, яка може призвести до серйозних хвороб. Смузі сприяють зменшенню запалення та покращують стан організму.



  • Galvão Cândido Flávia, Silva Ton Winder Tadeu, Gonçalves Alfenas Rita de Cássia. Addition of dietary fiber sources to shakes reduces postprandial glycemia and alters food intake. Nutr. Hosp.  [Internet]. 2015  Ene [citado  2018  Oct  26] ;  31( 1 ): 299-306. Disponible en: http://scielo.isciii.es/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0212-16112015000100031&lng=es.  http://dx.doi.org/10.3305/nh.2015.31.1.7578.
  • Izquierdo Hernández Amada, Armenteros Borrell Mercedes, Lancés Cotilla Luisa, Martín González Isabel. Alimentación saludable. Rev Cubana Enfermer  [Internet]. 2004  Abr [citado  2018  Oct  26] ;  20( 1 ): 1-1. Disponible en: http://scielo.sld.cu/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0864-03192004000100012&lng=es.
  • Meritxell Nus¹, Ruperto² Mar, Sánchez-Muniz¹ Francisco J.. Frutos secos y riesgo cardio y cerebrovascular. Una perspectiva española. ALAN  [Internet]. 2004  Jun [citado  2018  Oct  26] ;  54( 2 ): 137-148. Disponible en: http://www.scielo.org.ve/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0004-06222004000200002&lng=es.