10 продуктів від болю в горлі
Біль у горлі може з’явитися досить раптово як симптом бактеріальної або вірусної інфекції, наприклад, застуди, грипу, гострого фарингіту і мононуклеозу. Він може бути також результатом куріння, дихання через рот під час сну, забрудненого повітря чи навіть різних видів алергії.
Якою б не була причина болю в горлі, дуже важливо зробити правильні кроки, щоб боротися з основною інфекцією і не дати їй стати серйознішою проблемою. Хоча про їжу ви схильні зазвичай не думати, коли болить горло, правда в тому, що деякі харчові продукти дійсно можуть допомогти прискорити одужання.
Хвилює біль у горлі?
У сьогоднішній статті ми хочемо поділитися 10 продуктами, які дадуть вашому організму поживні речовини, які необхідні, щоб заспокоїти біль у горлі та пом’якшити дискомфорт.
Банани
Банани містять поживні речовини: вітамін B6, калій та, звичайно, вітамін С. Оскільки це м’який фрукт, його легко ковтати, він не зашкодить горлу, а низька кислотність не турбуватиме, коли ви будете його жувати.
Мед і лимон
Це один із добре відомих давніх засобів для полегшення болю в горлі та боротьби з інфекціями. Він може навіть допомогти усунути інші симптоми, наприклад, кашель і закладення носа. Щоб його приготувати, просто змішайте дві столові ложки лимонного соку зі столовою ложкою меду. Ви можете споживати окремо або розбавити склянкою теплої води.
Імбирний чай або чай з медом
Щоб зняти біль та роздратування в горлі, слід пити імбирний чай або чай з медом.Імбирний чай має сильні протизапальні властивості, які швидко заспокоюють біль у горлі. Мед є природним антибіотиком, який допомагає боротися з інфекціями, заспокоюючи горло.
Вівсянка
Ця м’яка їжа легко проходить крізь горло, може поєднуватися з медом або бананом для підвищення властивостей. Овес містить розчинну клітковину, яка допомагає знизити рівень холестерину, а також значну кількість білка, щоб поліпшити вашу фізичну продуктивність і надати відчуття ситості, яке триватиме до наступного приймання їжі.
Цільнозернові макарони
Цільнозернові макарони містять такі поживні речовини, як клітковина, залізо, цинк, а також вітаміни B1, B2, B3 та E. Вони допомагають полегшити біль у горлі, тому що їх легко їсти, і ви можете заправити їх вершковим соусом з низьким вмістом жиру.
Варена морква
Цей овоч містить поживні речовини, як от вітаміни А, С і К, а також клітковину та калій. Він зміцнює імунну систему і допомагає боротися з болем у горлі, особливо у вареному вигляді. Сира морква може бути занадто жорсткою для горла і посилити проблему.Курячий суп
Цей класичний рецепт допомагає підвищити захисні сили організму проти вірусних інфекцій, а також знімає такі симптоми, як біль у горлі та закладення носа. М’які протизапальні властивості не дають вірусам контактувати зі слизовими оболонками. Хороший рецепт курячого супу передбачає моркву, цибулю, селеру, ріпу, картоплю та часник.
Яєчні білки
Яйця – це харчовий продукт, який легко перетравлюється, забезпечуючи організм білками та іншими важливими поживними речовинами. Яєчні білки можуть допомогти боротися із запаленням і болем у горлі, тільки не використовуйте жодних спецій.
Шавлія
Шавлія – це рослина, яка має багато лікувальних властивостей, які використовують вже протягом багатьох століть, щоб полегшити такий симптом, як біль у горлі. Вона містить багато ферментів, флавоноїди та фенольні кислоти. Ви можете приготувати чай з шавлії або додати її до супів.Часник і цибуля
Часник і цибуля містять сполуки сірки, які борються зі слизом і сприяють його виводу з дихальних шляхів. Їх вважають найпотужнішими природними антибіотиками, здатними боротися з вірусними та бактеріальними інфекціями, а також полегшувати такий симптом, як біль у горлі.
- Gereige, R., & Cunill-De Sautu, B. (2011). Throat Infections. Pediatrics in Review. https://doi.org/10.1542/pir.32-11-459
- Del Mar, C. B., & Glasziou, P. P. (1998). Antibiotics for sore throats? Journal of Paediatrics and Child Health. https://doi.org/10.1046/j.1440-1754.1998.00304.x
- Huang, Y., Wu, T., Zeng, L., & Li, S. (2012). Chinese medicinal herbs for sore throat. Cochrane Database of Systematic Reviews. https://doi.org/10.1002/14651858.CD004877.pub3