10 продуктів від болю в горлі

· Квітень 25, 2016
Морква багата на вітаміни А, С і К, а також на клітковину і калій. Споживання вареної моркви допомагає боротися з ангіною та зміцнює імунну систему.

Біль у горлі може з’явитися досить раптово як симптом бактеріальної або вірусної інфекції, наприклад, застуди, грипу, гострого фарингіту і мононуклеозу. Він може бути також результатом куріння, дихання через рот під час сну, забрудненого повітря чи навіть різних видів алергії.

Якою б не була причина болю в горлі, дуже важливо зробити правильні кроки, щоб боротися з основною інфекцією і не дати їй стати серйознішою проблемою. Хоча про їжу ви схильні зазвичай не думати, коли болить горло, правда в тому, що деякі харчові продукти дійсно можуть допомогти прискорити одужання.

Хвилює біль у горлі?

У сьогоднішній статті ми хочемо поділитися 10 продуктами, які дадуть вашому організму поживні речовини, які необхідні, щоб заспокоїти біль у горлі та пом’якшити дискомфорт.

Банани

бананиБанани містять поживні речовини: вітамін B6, калій та, звичайно, вітамін С. Оскільки це м’який фрукт, його легко ковтати, він не зашкодить горлу, а низька кислотність не турбуватиме, коли ви будете його жувати.

Мед і лимон

Це один із добре відомих давніх засобів для полегшення болю в горлі та боротьби з інфекціями. Він може навіть допомогти усунути інші симптоми, наприклад, кашель і закладення носа. Щоб його приготувати, просто змішайте дві столові ложки лимонного соку зі столовою ложкою меду. Ви можете споживати окремо або розбавити склянкою теплої води.

Імбирний чай або чай з медом

імбирний чай
Щоб зняти біль та роздратування в горлі, слід пити імбирний чай або чай з медом.

Імбирний чай має сильні протизапальні властивості, які швидко заспокоюють біль у горлі. Мед є природним антибіотиком, який допомагає боротися з інфекціями, заспокоюючи горло.

Вівсянка

Ця м’яка їжа легко проходить крізь горло, може поєднуватися з медом або бананом для підвищення властивостей. Овес містить розчинну клітковину, яка допомагає знизити рівень холестерину, а також значну кількість білка, щоб поліпшити вашу фізичну продуктивність і надати відчуття ситості, яке триватиме до наступного приймання їжі.

Цільнозернові макарони

Цільнозернові макарони містять такі поживні речовини, як клітковина, залізо, цинк, а також вітаміни B1, B2, B3 та E. Вони допомагають полегшити біль у горлі, тому що їх легко їсти, і ви можете заправити їх вершковим соусом з низьким вмістом жиру.

Варена морква

морква
Цей овоч містить поживні речовини, як от вітаміни А, С і К, а також клітковину та калій. Він зміцнює імунну систему і допомагає боротися з болем у горлі, особливо у вареному вигляді. Сира морква може бути занадто жорсткою для горла і посилити проблему.

Курячий суп

Цей класичний рецепт допомагає підвищити захисні сили організму проти вірусних інфекцій, а також знімає такі симптоми, як біль у горлі та закладення носа. М’які протизапальні властивості не дають вірусам контактувати зі слизовими оболонками. Хороший рецепт курячого супу передбачає моркву, цибулю, селеру, ріпу, картоплю та часник.

Яєчні білки

Яйця – це харчовий продукт, який легко перетравлюється, забезпечуючи організм білками та іншими важливими поживними речовинами. Яєчні білки можуть допомогти боротися із запаленням і болем у горлі, тільки не використовуйте жодних спецій.

Шавлія

шавлія
Шавлія – це рослина, яка має багато лікувальних властивостей, які використовують вже протягом багатьох століть, щоб полегшити такий симптом, як біль у горлі. Вона містить багато ферментів, флавоноїди та фенольні кислоти. Ви можете приготувати чай з шавлії або додати її до супів.

Часник і цибуля

Часник і цибуля містять сполуки сірки, які борються зі слизом і сприяють його виводу з дихальних шляхів. Їх вважають найпотужнішими природними антибіотиками, здатними боротися з вірусними та бактеріальними інфекціями, а також полегшувати такий симптом, як біль у горлі.