9 секретів, які допоможуть зберегти свіжість продуктів
Коли ви купуєте продукти, ви, звісно, хочете зберегти їх якнайкраще, щоб вони не зіпсувалися передчасно. Мета в тому, щоб зберегти свіжість продуктів якомога довше.
Хоча деякі продукти залишаються в прекрасному стані навіть упродовж декількох тижнів, інші зазвичай швидко псуються, коли їх не обробляють належним чином.
Проблема в тому, що ми не завжди обережні з харчовими продуктами і через кілька днів ми усвідомлюємо, що вони вже не підходять для споживання.
Ось чому варто знати деякі секрети, які є корисними, щоб довше зберегти свіжість продуктів та уникнути зайвих витрат.
У цій статті ми пропонуємо найкращі поради, щоб ви могли почати використовувати їх відтепер.
Візьміть до відома!
1. Як зберегти свіжість продуктів: заморожування молока
Ви купили забагато молока й досі не змогли його використати? Не дайте йому зіпсуватися!Якщо ви не хочете готувати страви з молоком, вилийте його в чистий контейнер та заморозьте відповідно до цих правил:
- Заморожуйте тільки свіже молоко.
- Якщо ви збираєтеся зберегти його в упаковці, відлийте невелику кількість, тому що її розмір збільшиться під час заморожування.
- Не зберігайте понад 6 тижнів.
2. Загорніть салат у папір
Листя салату, яке легко розпадається, можна зберігати довше, якщо загорнути його у папір.
Для цього ви можете використовувати газети. Цей матеріал допомагає поглинати вологу й запобігає розмноженню грибків та бактерій.
Відвідайте цю статтю: Як стати експертом на кухні: 7 неймовірних секретів
3. Використовуйте поліетиленову плівку для зберігання бананів
Банани є одними з продуктів, які зазвичай легко пошкоджуються, оскільки вони швидко дозрівають, а їхня текстура швидко змінюється.
Якщо ви хочете, щоб вони довше збереглися в хорошому стані, візьміть трохи поліетиленової плівки та покрийте місце з’єднання.
Проте, якщо вже пізно, і вони вже дозріли, візьміть очищені банани й заморозьте їх, щоб використати для смачних коктейлів і тортів.
4. Зберігайте соуси в мішках із застібками
Щоб не викидати залишки домашніх соусів, які ви приготували для страв, придбайте різні мішки із застібками та зберігайте їх у морозильній камері.
Ця техніка допоможе зберегти свіжість продуктів, а потім ви зможете додати їх до рагу, супів та всіх інших страв.
5. Поставте зелену цибулю в склянку з водою
Зелену цибулю можна зберегти свіжою, якщо добре очистити та поставити в банку або контейнер із водою.Відріжте листя, яке вам не потрібне, видаліть сліди бруду й занурите у воду. Вона може зберегтися до двох тижнів.
6. Ставте свіжі трави в скляну банку
Щоб свіжі трави зберігалися довше, візьміть скляну банку й переконайтеся, що всередині вона повністю суха.
- Поріжте зелень і покладіть всередину.
- У такий спосіб вона не зіпсується й не змінить свій аромат або текстуру.
7. Зберігайте авокадо за допомогою цибулі
Хоча найкраще з’їсти авокадо одразу, є простий секрет, який допомагає зберегти свіжість продуктів.Для цього просто покладіть плоди в герметичний контейнер разом із розрізаною навпіл цибулею.
Дивіться також: Переваги авокадо та 7 способів його використання
8. Зберігайте мед у скляній банці
Ви знали, що мед не має терміну придатності? Оскільки його компоненти підтримують його свіжість та запобігають появі мікроорганізмів, мед – це один із продуктів, які можна зберігати багато років без втрати властивостей.
- Проблема виникає, коли мед не зберігають належним чином (наприклад, у холодильнику). Низька температура викликає кристалізацію, тому важко дістати його з контейнера для використання.
- З іншого боку, не рекомендуємо використовувати алюмінієві або інші металеві контейнери, оскільки вони можуть окислювати його та змінювати смак.
- Найкраще покласти його в герметичну скляну банку й залишити при кімнатній температурі.
9. Тримайте яблука в холодильнику
Яблука є одним із фруктів, які зазвичай зберігають кілька тижнів без змін смаку, запаху або текстури.Однак їх можна зберігати місяцями в холодильнику.
Важливо залишити невеликий простір між яблуками (наприклад, за допомогою газети), оскільки одне гниле яблуко може пошкодити інші.
Ви хочете зберегти свіжість продуктів? Запам’ятайте ці поради!
- https://mejorconsalud.com/9-trucos-te-ayudaran-mantener-tus-alimentos-frescos-mas-tiempo/
- Agoulon, Adrien. “Impacto de los parámetros de congelación en las características de los alimentos.” Escuela Superior Nacional de Industrias Alimentarias, Barcelona-España (2010).
- Fajardo, Isabel García. Alimentos seguros. Ediciones Díaz de Santos, 2008.
- Galiano, Cristina. Comprar, Conservar y Congelar nuestros alimentos desde la A hasta la Z. Bubok, 2013.