9 секретів, які допоможуть зберегти свіжість продуктів

Правильні умови допоможуть подовжити термін зберігання продуктів. Це дасть змогу запобігти передчасному псуванню і зберегти свіжість продуктів.

Останнє оновлення: 12 лютого, 2019

Коли ви купуєте продукти, ви, звісно, хочете зберегти їх якнайкраще, щоб вони не зіпсувалися передчасно. Мета в тому, щоб зберегти свіжість продуктів якомога довше.

Хоча деякі продукти залишаються в прекрасному стані навіть упродовж декількох тижнів, інші зазвичай швидко псуються, коли їх не обробляють належним чином.

Проблема в тому, що ми не завжди обережні з харчовими продуктами і через кілька днів ми усвідомлюємо, що вони вже не підходять для споживання.

Ось чому варто знати деякі секрети, які є корисними, щоб довше зберегти свіжість продуктів та уникнути зайвих витрат.

У цій статті ми пропонуємо найкращі поради, щоб ви могли почати використовувати їх відтепер.

Візьміть до відома!

1. Як зберегти свіжість продуктів: заморожування молока

Ви купили забагато молока й досі не змогли його використати? Не дайте йому зіпсуватися!

Якщо ви не хочете готувати страви з молоком, вилийте його в чистий контейнер та заморозьте відповідно до цих правил:

  • Заморожуйте тільки свіже молоко.
  • Якщо ви збираєтеся зберегти його в упаковці, відлийте невелику кількість, тому що її розмір збільшиться під час заморожування.
  • Не зберігайте понад 6 тижнів.

2. Загорніть салат у папір

Листя салату, яке легко розпадається, можна зберігати довше, якщо загорнути його у папір.

Для цього ви можете використовувати газети. Цей матеріал допомагає поглинати вологу й запобігає розмноженню грибків та бактерій.

Відвідайте цю статтю: Як стати експертом на кухні: 7 неймовірних секретів

3. Використовуйте поліетиленову плівку для зберігання бананів

Банани є одними з продуктів, які зазвичай легко пошкоджуються, оскільки вони швидко дозрівають, а їхня текстура швидко змінюється.

Якщо ви хочете, щоб вони довше збереглися в хорошому стані, візьміть трохи поліетиленової плівки та покрийте місце з’єднання.

Проте, якщо вже пізно, і вони вже дозріли, візьміть очищені банани й заморозьте їх, щоб використати для смачних коктейлів і тортів.

4. Зберігайте соуси в мішках із застібками

Щоб не викидати залишки домашніх соусів, які ви приготували для страв, придбайте різні мішки із застібками та зберігайте їх у морозильній камері.

Ця техніка допоможе зберегти свіжість продуктів, а потім ви зможете додати їх до рагу, супів та всіх інших страв.

5. Поставте зелену цибулю в склянку з водою

Зелену цибулю можна зберегти свіжою, якщо добре очистити та поставити в банку або контейнер із водою.

Відріжте листя, яке вам не потрібне, видаліть сліди бруду й занурите у воду. Вона може зберегтися до двох тижнів.

6. Ставте свіжі трави в скляну банку

Щоб свіжі трави зберігалися довше, візьміть скляну банку й переконайтеся, що всередині вона повністю суха.

  • Поріжте зелень і покладіть всередину.
  • У такий спосіб вона не зіпсується й не змінить свій аромат або текстуру.

7. Зберігайте авокадо за допомогою цибулі

Хоча найкраще з’їсти авокадо одразу, є простий секрет, який допомагає зберегти свіжість продуктів.

Для цього просто покладіть плоди в герметичний контейнер разом із розрізаною навпіл цибулею.

Дивіться також: Переваги авокадо та 7 способів його використання

8. Зберігайте мед у скляній банці

Ви знали, що мед не має терміну придатності? Оскільки його компоненти підтримують його свіжість та запобігають появі мікроорганізмів, мед – це один із продуктів, які можна зберігати багато років без втрати властивостей.

  • Проблема виникає, коли мед не зберігають належним чином (наприклад, у холодильнику). Низька температура викликає кристалізацію, тому важко дістати його з контейнера для використання.
  • З іншого боку, не рекомендуємо використовувати алюмінієві або інші металеві контейнери, оскільки вони можуть окислювати його та змінювати смак.
  • Найкраще покласти його в герметичну скляну банку й залишити при кімнатній температурі.

9. Тримайте яблука в холодильнику

Яблука є одним із фруктів, які зазвичай зберігають кілька тижнів без змін смаку, запаху або текстури.

Однак їх можна зберігати місяцями в холодильнику.

Важливо залишити невеликий простір між яблуками (наприклад, за допомогою газети), оскільки одне гниле яблуко може пошкодити інші.

Ви хочете зберегти свіжість продуктів? Запам’ятайте ці поради!

Це може вас зацікавити ...
Моє здоров'яRead it in Моє здоров'я
11 продуктів, які не варто зберігати у холодильнику

Незважаючи на досить розповсюджену звичку, хліб у холодильнику зберігати не варто, адже цим ви лише прискорюєте розкладання продукту та появу плісняви.



  • https://mejorconsalud.com/9-trucos-te-ayudaran-mantener-tus-alimentos-frescos-mas-tiempo/
  • Agoulon, Adrien. “Impacto de los parámetros de congelación en las características de los alimentos.” Escuela Superior Nacional de Industrias Alimentarias, Barcelona-España (2010).
  • Fajardo, Isabel García. Alimentos seguros. Ediciones Díaz de Santos, 2008.
  • Galiano, Cristina. Comprar, Conservar y Congelar nuestros alimentos desde la A hasta la Z. Bubok, 2013.