9 секретів, які допоможуть зберегти свіжість продуктів

Правильні умови допоможуть подовжити термін зберігання продуктів. Це дасть змогу запобігти передчасному псуванню і зберегти свіжість продуктів.
9 секретів, які допоможуть зберегти свіжість продуктів

Останнє оновлення: 12 лютого, 2019

Коли ви купуєте продукти, ви, звісно, хочете зберегти їх якнайкраще, щоб вони не зіпсувалися передчасно. Мета в тому, щоб зберегти свіжість продуктів якомога довше.

Хоча деякі продукти залишаються в прекрасному стані навіть упродовж декількох тижнів, інші зазвичай швидко псуються, коли їх не обробляють належним чином.

Проблема в тому, що ми не завжди обережні з харчовими продуктами і через кілька днів ми усвідомлюємо, що вони вже не підходять для споживання.

Ось чому варто знати деякі секрети, які є корисними, щоб довше зберегти свіжість продуктів та уникнути зайвих витрат.

У цій статті ми пропонуємо найкращі поради, щоб ви могли почати використовувати їх відтепер.

Візьміть до відома!

1. Як зберегти свіжість продуктів: заморожування молока

заморожене молоко
Ви купили забагато молока й досі не змогли його використати? Не дайте йому зіпсуватися!

Якщо ви не хочете готувати страви з молоком, вилийте його в чистий контейнер та заморозьте відповідно до цих правил:

  • Заморожуйте тільки свіже молоко.
  • Якщо ви збираєтеся зберегти його в упаковці, відлийте невелику кількість, тому що її розмір збільшиться під час заморожування.
  • Не зберігайте понад 6 тижнів.

2. Загорніть салат у папір

Листя салату, яке легко розпадається, можна зберігати довше, якщо загорнути його у папір.

Для цього ви можете використовувати газети. Цей матеріал допомагає поглинати вологу й запобігає розмноженню грибків та бактерій.

3. Використовуйте поліетиленову плівку для зберігання бананів
як зберігати банани

Банани є одними з продуктів, які зазвичай легко пошкоджуються, оскільки вони швидко дозрівають, а їхня текстура швидко змінюється.

Якщо ви хочете, щоб вони довше збереглися в хорошому стані, візьміть трохи поліетиленової плівки та покрийте місце з’єднання.

Проте, якщо вже пізно, і вони вже дозріли, візьміть очищені банани й заморозьте їх, щоб використати для смачних коктейлів і тортів.

4. Зберігайте соуси в мішках із застібками

Щоб не викидати залишки домашніх соусів, які ви приготували для страв, придбайте різні мішки із застібками та зберігайте їх у морозильній камері.

Ця техніка допоможе зберегти свіжість продуктів, а потім ви зможете додати їх до рагу, супів та всіх інших страв.

5. Поставте зелену цибулю в склянку з водою

як зберігати зелену цибулю
Зелену цибулю можна зберегти свіжою, якщо добре очистити та поставити в банку або контейнер із водою.

Відріжте листя, яке вам не потрібне, видаліть сліди бруду й занурите у воду. Вона може зберегтися до двох тижнів.

6. Ставте свіжі трави в скляну банку

Щоб свіжі трави зберігалися довше, візьміть скляну банку й переконайтеся, що всередині вона повністю суха.

  • Поріжте зелень і покладіть всередину.
  • У такий спосіб вона не зіпсується й не змінить свій аромат або текстуру.

7. Зберігайте авокадо за допомогою цибулі

як довше зберегти свіжість продуктів
Хоча найкраще з’їсти авокадо одразу, є простий секрет, який допомагає зберегти свіжість продуктів.

Для цього просто покладіть плоди в герметичний контейнер разом із розрізаною навпіл цибулею.

8. Зберігайте мед у скляній банці

Ви знали, що мед не має терміну придатності? Оскільки його компоненти підтримують його свіжість та запобігають появі мікроорганізмів, мед – це один із продуктів, які можна зберігати багато років без втрати властивостей.

  • Проблема виникає, коли мед не зберігають належним чином (наприклад, у холодильнику). Низька температура викликає кристалізацію, тому важко дістати його з контейнера для використання.
  • З іншого боку, не рекомендуємо використовувати алюмінієві або інші металеві контейнери, оскільки вони можуть окислювати його та змінювати смак.
  • Найкраще покласти його в герметичну скляну банку й залишити при кімнатній температурі.

9. Тримайте яблука в холодильнику

як зберегти свіжість продуктів в холодильнику
Яблука є одним із фруктів, які зазвичай зберігають кілька тижнів без змін смаку, запаху або текстури.

Однак їх можна зберігати місяцями в холодильнику.

Важливо залишити невеликий простір між яблуками (наприклад, за допомогою газети), оскільки одне гниле яблуко може пошкодити інші.

Ви хочете зберегти свіжість продуктів? Запам’ятайте ці поради!



  • https://mejorconsalud.com/9-trucos-te-ayudaran-mantener-tus-alimentos-frescos-mas-tiempo/
  • Agoulon, Adrien. “Impacto de los parámetros de congelación en las características de los alimentos.” Escuela Superior Nacional de Industrias Alimentarias, Barcelona-España (2010).
  • Fajardo, Isabel García. Alimentos seguros. Ediciones Díaz de Santos, 2008.
  • Galiano, Cristina. Comprar, Conservar y Congelar nuestros alimentos desde la A hasta la Z. Bubok, 2013.

Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.