9 секретів, які допоможуть зберегти свіжість продуктів
3 хвилин
Правильні умови допоможуть подовжити термін зберігання продуктів. Це дасть змогу запобігти передчасному псуванню і зберегти свіжість продуктів.
Останнє оновлення: 12 лютого, 2019
Коли ви купуєте продукти, ви, звісно, хочете зберегти їх якнайкраще, щоб вони не зіпсувалися передчасно. Мета в тому, щоб зберегти свіжість продуктів якомога довше.
Хоча деякі продукти залишаються в прекрасному стані навіть упродовж декількох тижнів, інші зазвичай швидко псуються, коли їх не обробляють належним чином.
Проблема в тому, що ми не завжди обережні з харчовими продуктами і через кілька днів ми усвідомлюємо, що вони вже не підходять для споживання.
Ось чому варто знати деякі секрети, які є корисними, щоб довше зберегти свіжість продуктів та уникнути зайвих витрат.
У цій статті ми пропонуємо найкращі поради, щоб ви могли почати використовувати їх відтепер.
Візьміть до відома!
1. Як зберегти свіжість продуктів: заморожування молока
Ви купили забагато молока й досі не змогли його використати? Не дайте йому зіпсуватися!
Якщо ви не хочете готувати страви з молоком, вилийте його в чистий контейнер та заморозьте відповідно до цих правил:
Заморожуйте тільки свіже молоко.
Якщо ви збираєтеся зберегти його в упаковці, відлийте невелику кількість, тому що її розмір збільшиться під час заморожування.
Не зберігайте понад 6 тижнів.
2. Загорніть салат у папір
Листя салату, яке легко розпадається, можна зберігати довше, якщо загорнути його у папір.
Для цього ви можете використовувати газети. Цей матеріал допомагає поглинати вологу й запобігає розмноженню грибків та бактерій.
Ви знали, що мед не має терміну придатності? Оскільки його компоненти підтримують його свіжість та запобігають появі мікроорганізмів, мед – це один із продуктів, які можна зберігати багато років без втрати властивостей.
Проблема виникає, коли мед не зберігають належним чином (наприклад, у холодильнику). Низька температура викликає кристалізацію, тому важко дістати його з контейнера для використання.
З іншого боку, не рекомендуємо використовувати алюмінієві або інші металеві контейнери, оскільки вони можуть окислювати його та змінювати смак.
Найкраще покласти його в герметичну скляну банку й залишити при кімнатній температурі.
9. Тримайте яблука в холодильнику
Яблука є одним із фруктів, які зазвичай зберігають кілька тижнів без змін смаку, запаху або текстури.
Однак їх можна зберігати місяцями в холодильнику.
Важливо залишити невеликий простір між яблуками (наприклад, за допомогою газети), оскільки одне гниле яблуко може пошкодити інші.
Ви хочете зберегти свіжість продуктів? Запам’ятайте ці поради!
Agoulon, Adrien. “Impacto de los parámetros de congelación en las características de los alimentos.” Escuela Superior Nacional de Industrias Alimentarias, Barcelona-España (2010).
Fajardo, Isabel García. Alimentos seguros. Ediciones Díaz de Santos, 2008.
Galiano, Cristina. Comprar, Conservar y Congelar nuestros alimentos desde la A hasta la Z. Bubok, 2013.
Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.