Неймовірно смачний рис з куркою та овочами
2 хвилин
Цей смачний рецепт рису з куркою та овочами - це прекрасний приклад того, як можна приготувати повноцінну, смачну страву, яка також є частиною здорової дієти.
Цей рис з куркою та овочами об’єднує кілька продуктів, рекомендованих для здорової, збалансованої дієти. Він ідеально підходить для будь-якого часу і його дуже легко зробити. Це дуже поширена їжа в Іспанії та Латинській Америці, кожна сім’я зазвичай готує його на свій власний смак. Крім того, він добре поєднується як з м’ясним, так і рослинним білком. Рецепт розрахований на 3 або 4 людини.
Рис з куркою та овочами: інгредієнти
- 2 помідори (80 г)
- Оливкова олія
- 1 цибулина (60 г)
- Сіль та чорний перець
- 1 склянка рису (240 г)
- 2 зубчики часнику (6 г)
- 3 курячі груди або стегна (300 г)
- 1 склянка гороху (150 г)
- 5 шафранових ниток (1 г)
- 1/2 зеленого або червоного перцю (40 г)
- 1 кубик курячого бульйону
Інструкція
- Спочатку нагрійте трохи олії на середньому вогні у досить широкій сковорідці.
- Тим часом наріжте цибулю, перець і часник, потім додайте в сковорідку.
- Після того, як вони стануть трохи м’якими, додайте сіль і перець (за смаком) та перемішайте протягом 5 хвилин.
- Овочі готові, коли вони досить м’які і їх можна порізати без зусиль дерев’яною ложкою.
- Тепер поріжте курячі грудки на невеликі кубики або смужки і додайте їх до овочів. Збільшіть вогонь, але не до найвищої температури. Готуйте, перемішуючи, 5 хвилин або доки курка не стане білого кольору.
- Очистіть помідори і наріжте такого розміру, як і інші овочі, і додайте їх у курку. Готуйте та перемішайте ще 5 хвилин.
- В іншій сковороді закип’ятіть воду, а потім додайте рис разом з кубиком курячого бульйону.
- Нехай готується декілька хвилин, але не давайте рису стати надто м’яким. Чотирьох або п’яти хвилин повинно бути достатньо.
- Зцідіть рис і додайте його в курку та овочі. Добре перемішайте.
- Додайте шафран для кольору і аромату. Якщо у вас немає шафрану, куркума може надати колір, хоча аромат не буде зовсім таким.
- Далі додайте горошок разом із сіллю та перцем. Бульйон стане дуже ароматним в цей момент, і рис буде його поглинати. Тож не соромтеся додати більше солі.
- Перемішуйте далі, поки курятина і рис повністю не приготуються. Щоб отримати більше смаку, ви можете додати трохи готової води з рису, а потім готувати, поки не отримаєте консистенцію, яка вам подобається.
- Зніміть з вогню. Накрийте чистою ганчіркою і залиште стояти на 5 хвилин. Це гарантує, що рис буде мати приємний аромат.
- Подавайте і насолоджуйтесь!
- Sun, L., Ranawana, D. V., Leow, M. K. S., & Henry, C. J. (2014). Effect of chicken, fat and vegetable on glycaemia and insulinaemia to a white rice-based meal in healthy adults. European Journal of Nutrition, 53(8), 1719–1726. https://doi.org/10.1007/s00394-014-0678-z
- Slavin JL, Lloyd B. Health benefits of fruits and vegetables. Adv Nutr. 2012;3(4):506–516. Published 2012 Jul 1. doi:10.3945/an.112.002154
- Marangoni F, Corsello G, Cricelli C, et al. Role of poultry meat in a balanced diet aimed at maintaining health and wellbeing: an Italian consensus document. Food Nutr Res. 2015;59:27606. Published 2015 Jun 9. doi:10.3402/fnr.v59.27606
- Locke, A., Schneiderhan, J., & Zick, S. M. (2018). Diets for health: Goals and guidelines. American Family Physician, 97(11), 721–728.
Interesting Articles