Поєднання продуктів, яких треба уникати

· Червень 22, 2018
Є багато комбінацій продуктів, які ми, як правило, споживаємо регулярно, не розуміючи, що нашому організму їх важко переварити, і від них ми набираємо вагу.

Правильне поєднання продуктів є набагато важливішим, ніж ми думаємо. І це може суттєво вплинути на наше здоров’я та вагу. Ми можемо помітити велике поліпшення завдяки деяким простим змінам, оскільки йдеться не про те, як менше їсти, а як їсти краще.

Дізнайтеся, чому ці 7 небажаних комбінацій продуктів є важливішими, ніж вибір того, що ми їмо.

Чому треба навчитися правильно поєднувати продукти?

Якщо ми будемо дотримуватися цих правил щодо комбінацій харчових продуктів, ми можемо отримати такі переваги:

  • Швидке травлення і без подразнень, таких як печія, гази або метеоризм.
  • Менше втоми після їди та більше енергії.
  • Набагато легше привести вагу в норму, чи ми хочемо набрати вагу або схуднути.
  • Краща кишкова функція.

У довгостроковій перспективі ми можемо також поліпшити інші хронічні розлади.

Нездорові поєднання продуктів

Ідеально уникати поєднання великої кількості різних продуктів за одне приймання їжі, наскільки це можливо. З цієї причини банкети, на яких споживають різні види їжі, а гірше, у надлишковій кількості, як правило, дуже шкідливі.

Нижче ми розглянемо поєднання продуктів, які найбільше шкодять здоров’ю.

1. Диня і кавун

поєднання продуктів: диня і кавун

Ці фрукти, які часто їдять як десерт або навіть з солоною їжею, дуже шкідливі під час змішування з будь-якою іншою їжею.

Вони багаті водою і клітковиною, і хоча вони містять велику кількість вітамінів і мінералів, вони мають холодну природу, що змушує нас їсти їх натщесерце і окремо.

  • Найкращий час для споживання обох фруктів – це посеред ранку або посереді дня, окремо від будь-якої іншої їжі та навіть води.

2. Білки та крохмалі

Одна з найбільш шкідливих комбінацій їжі – це суміш білків та крохмалів, оскільки вони уповільнюють травлення та змушують нас набирати вагу.

  • Білки: м’ясо, риба, яйця, молоко та молочні продукти, бобові, горіхи та насіння.
  • Крохмаль: Злаки та продукти з борошна (макарони, хліб, цукерки), картопля, рис, овочі, багаті на варений крохмаль (гарбуз, морква, батат, буряк, артишоки), кукурудза, горох.

Типова суміш м’яса з картоплею та іншими подібними стравами не є найздоровішим варіантом, хоча вони трапляються в будь-якому меню. Було б ідеально додавати до тарілки білка або крохмалю порцію салату або сирих овочів.

3. Молоко та молочні продукти

молочні продукти

Молоко як окремий вид білка, не можна поєднувати з будь-якою іншою їжею. Якщо у вас немає проблем з його переварюванням, все одно його завжди потрібно пити окремо.

  • З іншого боку, молочні продукти, такі як йогурт або сир, не повинні з’їдатись із крохмалем.
  • Є також погана, хоча і дуже поширена комбінація: йогурт, підсолоджений цукром.

4. Фрукти під час їжі

Звичка їсти фрукти на десерт не така здорова, як ви думаєте, особливо якщо ви споживаєте крохмаль. Через це цукор у фруктах засвоюється в шлунку і гальмує травлення.

  • Ми можемо зробити виняток, якщо ми споживаємо м’ясо або рибу з салатом (без картоплі або інших крохмалів). У цьому випадку ми можемо супроводжувати білок з ананасом або папаєю, двома тропічними фруктами, багатими ферментами, які полегшують травний процес.
  • З цієї ж причини ми завжди повинні уникати соків (які навіть містять ще більше цукру) під час їжі.

5. Різні види білка

різні види білка

Однієї порції білка на приймання їжі достатньо, щоб дотримуватися збалансованої дієти. З цієї причини небажано змішувати різні види, такі як м’ясо з бобовими.

Кожна їжа має свої особливості, які активують різні функції травлення. Змішуючи їх, ми ускладнюємо ці природні процеси.

6. Овочі не зливаються з усім

Овочі добре поєднуються з більшістю харчових продуктів. Однак є деякі винятки:

  • Молоко
  • Солодкі фрукти
  • Кавун і диня
  • Цукор

7. Вода під час їжі

вода під час їжі

Щодня ми повинні пити від 1 до 2 літрів води. Проте багато людей, які намагаються дотримуватися цієї звички, роблять це неправильно, оскільки вони часто п’ють під час їжі або відразу після.

Це викликає важкість і набряк, коли вода змішується зі шлунковими соками та їжею.

Ідеальним способом є завжди пити натщесерце, посеред ранку та всередині дня.