Відкрийте прості секрети, щоб очистити сковорідки

Ці прийоми можуть бути дуже корисними, якщо ваші сковорідки не дуже подряпані. В іншому випадку, щоб уникнути проблем, краще їх викинути.
 

Сковорідки й каструлі – це ваші найкращі друзі на кухні, але регулярне використання може призвести до їхнього поступового псування.

Їжа підгоряє і прилипає, сковорідки дряпаються, і все це впливає на якість їжі, яку ви готуєте.

Не має значення, вони зроблені з глини, кераміки, тефлону або чавуну. Всі сковорідки мають термін придатності, залежно від того, як ви піклуєтеся про них.

Крім того, необхідно пам’ятати, що, якщо сковорідка сильно пошкоджена, у ваші страви можуть потрапити токсини.

Дуже важливо звернути на це увагу під час використання.

Проте ніколи не завадить дізнатися кілька секретів, які ви можете спробувати, щоб тримати їх в хорошій формі.

Не біда, якщо трохи соусу пригоріло або якщо ви помітили після варіння рису, що невелика кількість пристала до поверхні.

За допомогою хорошого очищення і належного догляду ви можете зберігати сковорідки на вигляд, як нові. Пояснімо.

Відновлення сковорідки з сіллю і картоплею

Це може здивувати багатьох, але для того, щоб очистити сковорідку, усе, що потрібно, – це сіль і картопля.

Ми вже говорили раніше про різноманітне використання солі для очищення оселі. Це дивовижний продукт.

Вона не лише недорога, але й здатна видалити бруд і вологу під час дезінфекції та оновлення різних типів поверхонь.

 

Читайте також: Морська сіль – чудовий засіб для жирного волосся

Коли йдеться про картоплю для чищення сковорідок, це не випадково. Картопля в поєднанні з сіллю діє як прекрасний “скраб”, здатний оновлювати поверхні посуду. Жир відстає відразу, і все стає чистим.

Зверніть увагу на те, що треба зробити.

2-kartoplya-chyshchennya
Що вам потрібно

  • 1 столова ложка солі (12 г)
  • 1 чайна ложка олії (5 г)
  • 1 картоплина

Як це зробити?

  • Спочатку візьміть картоплю (виберіть ту, яка вже почалася псуватися в шафі) і розріжте її навпіл.
  • Протріть сковорідку, щоб видалити будь-які рештки їжі або соусу, і покладіть столову ложку солі.
  • Тепер, використовуючи половину картоплі, почніть шкребти по всій поверхні сковороди по колу.
  • Потім промийте сковороду і дайте їй висохнути.
  • І, нарешті, налийте чайну ложку оливкової олії, щоб захистити поверхню до наступного використання. Це ніколи не підводить!

Як очистити чавунну сковороду

Експерти в галузі кулінарії говорять, що, чим частіше використовувати чавунну сковороду, тим кращою буде їжа.

Однак безперервне використання призведе до того, що їжа буде прилипати. Ще гірше те, що чищення з милом і водою, як правило, не допоможе.

 

Волога, що залишається на сковороді після звичайного миття, змінює смак страв.

Далі ми розповімо хороший секрет, щоб очистити дорогоцінну чавунну сковороду, яку ви використовуєте для приготування ваших улюблених страв.

3-folga-chyshchennya
Що вам потрібно

  • фольга
  • 1 столова ложка солі (12 г)

Що робити?

  • Процедура аналогічна попередній з картоплею. Тільки цього разу фольга допоможе вам відновити поверхню сковороди, не пошкодивши її жодним чином.
  • Просто потріть поверхню за допомогою фольги та солі протягом декількох хвилин. Потім промийте каструлю і змийте всі залишки солі.

Результати дивовижні.

Мийте сковорідку оцтом і харчовою содою

Це стара класика. Як ви знаєте, коли справа доходить до очищення оселі, оцет і харчова сода є важливими елементами.

Вони можуть дезінфікувати, усунути жир, видалити бруд, а харчова сода навіть допомагає поглинати вологу.

Зверніть увагу на те, як скористатися цим простим секретом.

4-kharchova-soda-chyshchennya
Що вам потрібно

  • 1 столова ложка харчової соди (10 г)
  • 2 столові ложки білого оцту (20 мл)
  • 1 склянка теплої води (200 мл)

Дізнатись більше: Харчова сода: натуральні домашні засоби

Що робити?

  • Перше, що вам потрібно зробити, – це нагріти склянку води. Кількість залежатиме від розміру вашої сковорідки.
  • Після того, як вона нагріється, вилийте її в сковорідку, а за нею дві столові ложки білого оцту. Нехай постоїть протягом п’яти хвилин.
  • Злийте частину води, залишаючи трохи менше половини.
  • Потім додайте соду і використовуйте щітку, щоб вичистити найскладніший жир.
  • Наприкінці вилийте брудну воду і харчову соду. Вимийте сковорідку з милом і водою.
  • Ви побачите чудові результати.
 

На закінчення, пам’ятайте, що, якщо ваші каструлі або сковорідки сильно спалені або пошкоджені, то краще позбутися їх і придбати нові.

Інакше ви ризикуєте перенести токсини та інші небезпечні елементи в їжу, яку готуєте.