6 ознак, що у вас проблеми з кишківником

14 січня, 2019
Болі в животі та набряки є основними показниками того, що у вас могла виникнути хвороба кишківника. Читайте про це далі!
 

Кишківник – це вісцеральний орган, який знаходиться в верхній частині живота, між шлунком і прямою кишкою; він утворює частину травної системи і ділиться на два відділи. У багатьох людей часто трапляються проблеми з кишківником.

Дві частини кишківника – товста кишка і тонка кишка. Хоча вони складають один орган і виконують подібні функції, ці функції дуже специфічні для кожної людини.

Метою цього органу є обробка їжі, починаючи з тонкої кишки, де відбувається більшість процесів; поживні речовини поглинаються епітеліальними клітинами, які, у свою чергу, поширюють їх у кровотік, переносячи їх в інші частини тіла.

Цей процес закінчується товстою кишкою, яка поглинає мінеральні солі та воду для утворення фекальних речовин, які потім видаляються з організму.

Кишківник: важливий і тендітний

набряк живота

Без сумніву, важливість цієї ділянки тіла суттєво контрастує з її тендітністю; хоча це, як правило, є характерним для більшості внутрішніх органів. Ця тендітність пов’язана з низкою речовин, які проходять через кишківник.

Читайте також: Натуральний сік для очищення кишківника

Кишкові проблеми трапляються частіше, ніж ви думаєте, і вони пов’язані з травними проблемами; найпростіший спосіб виявити їх – це зрозуміти, що болить.

Основні показники – болі в животі або набряки. Однак є й інші, менш поширені ознаки, якими можуть бути віддалені хвороби або проблеми з кишківником.

У цій статті ми розповімо вам про деякі з них.

Ознаки, які скажуть вам про проблеми з кишківником

Тяга до цукру

Бактерії, що знаходяться в кишківнику, часто стають незбалансованими, викликаючи проблеми, пов’язані з споживанням солодощів або цукристих продуктів.

Проблема полягає в тому, що спочатку у вас є бажання з’їсти ці види продуктів, але з часом у вас починає з’являтися надмірна тяга до цукру.

Занадто багато цукру може викликати цілий ряд проблем зі здоров’ям; такі як ожиріння.

Психологічні проблеми

кишечник
Багато людей можуть думати, що кишківник дуже далеко від мозку, занадто далеко, щоб бути пов’язаним з ним. Проте зв’язок між ними набагато тісніший.

Тому психологічні проблеми, такі як депресія, стрес і тривога, можуть бути симптомами чи викликати проблеми з кишківником.

Серотонін є нейромедіатором, відповідальним за те, щоб ми відчували себе добре: спокійними і щасливими. Він виробляється в кишківнику, принаймні в більшості його. Через це ваш настрій може стати попередженням про те, як ваше тіло відчуває себе.

Надмірна кількість глюкози

Однією з основних функцій кишківника є обробка їжі, яка звичайно включає цукор; якщо виникла проблема з цією функцією, цей процес може вийти з-під контролю.

Надмірна кількість глюкози, якщо хвороба пов’язана з цією проблемою, також відома як високий рівень цукру в крові, є основою для таких захворювань, як діабет.

Крім того, метаболічні процеси можуть бути порушені, а цикл перетворення енергії не буде працювати.

Проблеми зі шкірою

проблеми зі шкірою
Є багато причин, через які ви можете страждати від шкірних проблем: УФ-промені, хімічні продукти, тепло, холод, гормональний дисбаланс та інші. Однак є мало відома, але реальна причина, що проблеми зі шкірою пов’язані з кишковою функцією.

Коли на шкірі з’являються ознаки вугрового висипу або екземи, це може бути ознакою кишкової проблеми.

Вугри викликані змінами бактерій, які живуть на шкірі, і це може викликати набряк і почервоніння шкіри.

Травна нестабільність

Проблеми з травленням, можливо, є першою ознакою того, що щось не так з вашим кишківником. Однак це може бути викликано проблемою з будь-якою частиною травної системи.

Що ж стосується кишківника, то цю можливість не можна виключати. Проблеми можуть починатися з захоплених газів, набряків у животі або діареї; внаслідок зміни бактерій, які захищають цей орган.

Дисбаланс у цій кишковій флорі може бути викликаний накопиченням шкідливих речовин, які перешкоджають правильному поглинанню поживних речовин.

Дізнатись більше: Проблеми з кишківником: 6 дивних симптомів

Поганий запах з рота

поганий запах з рота
Функція шлунку може змінюватися через бактеріальний дисбаланс у кишківнику та зв’язок з проблемами травлення.
 
  • Sugar Absorption in the Intestine: The Role of GLUT2
    George L. Kellett, Edith Brot-Laroche, Oliver J. Mace, Armelle Leturque
    Annual Review of Nutrition 2008 28:1, 35-54
  • APA Ahmed, Serge H.a,b; Guillem, Karinea,b; Vandaele, Younaa,b Sugar addiction, Current Opinion in Clinical Nutrition and Metabolic Care: July 2013 – Volume 16 – Issue 4 – p 434-439
    doi: 10.1097/MCO.0b013e328361c8b8
  • Stanhope KL. Sugar consumption, metabolic disease and obesity: The state of the controversy. Crit Rev Clin Lab Sci. 2016;53(1):52‐67. doi:10.3109/10408363.2015.1084990
  • Maes M. Depression is an inflammatory disease, but cell-mediated immune
    activation is the key component of depression. Prog Neuropsychopharmacol Biol
    Psychiatry. 2011 Apr 29;35(3):664-75. doi: 10.1016/j.pnpbp.2010.06.014. Epub 2010
    Jun 20. Review. PubMed PMID: 20599581.
  • Bornstein J. C. (2012). Serotonin in the gut: what does it do?. Frontiers in neuroscience, 6, 16. https://doi.org/10.3389/fnins.2012.00016
  • Bowe, W. P., & Logan, A. C. (2011). Acne vulgaris, probiotics and the gut-brain-skin axis – back to the future?. Gut pathogens, 3(1), 1. https://doi.org/10.1186/1757-4749-3-1
  • Guzmán Calderón, Edson, Montes Teves, Pedro, & Monge Salgado, Eduardo. (2012). Probióticos, prebióticos y simbióticos en el síndrome de intestino irritable. Acta Médica Peruana, 29(2), 92-98. Recuperado en 11 de mayo de 2020, de http://www.scielo.org.pe/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1728-59172012000200009&lng=es&tlng=es
  • Aylıkcı, B. U., & Colak, H. (2013). Halitosis: From diagnosis to management. Journal of natural science, biology, and medicine, 4(1), 14–23. https://doi.org/10.4103/0976-9668.107255
  • Aylıkcı, B. U., & Colak, H. (2013). Halitosis: From diagnosis to management. Journal of natural science, biology, and medicine, 4(1), 14–23. https://doi.org/10.4103/0976-9668.107255