Часниковий суп: три легкі рецепти

02 липня, 2020
Часниковий суп дуже легко приготувати, а ще вам не знадобиться для нього багато інгредієнтів. У цій статті ми зібрали три прості рецепти часникового супу, які неодмінно припадуть до смаку всій родині.
 

Часниковий суп є незмінною класикою серед популярних перших страв. Чи доводилося вам раніше куштувати цю страву? Ні? Чого ж ви досі зволікаєте?

Сьогодні ви познайомитеся з трьома простими рецептами часникового супу. Неодмінно спробуйте всі три варіанти цієї першої страви, щоб обрати той, який найбільше сподобається вашим рідним.

Легкі рецепти часникового супу

Варто зауважити, що батьківщиною часнику є Центральна Азія. Утім, нині цей продукт є широко популярним у всьому світі завдяки своєму неймовірному смаку та аромату. Звісно, окрім цих властивостей часник має ще цілу низку важливих переваг. До його складу входять незамінні мінерали, зокрема фосфор, калій та йод, а також вітамін В6. Саме завдяки високій поживній цінності часник є невіддільною складовою раціону людей, які піклуються про своє здоров’я.

Для того, щоб ви могли підібрати той варіант супу, який найкраще задовольнить ваші смаки та потреби, ми зібрали три рецепти цієї першої страви. Як і у випадку з іншими супами, ви можете не боятися експериментувати та поєднувати різні інгредієнти, щоб у кінцевому результаті отримати той варіант часникового супу, який найкраще відповідатиме вашим вподобанням та бюджету.

1. Веганський часниковий суп

рецепт часникового супу
 

Часниковий, або кастильський суп має кілька популярних варіацій.

Для приготування цього супу вам знадобиться лише кілька простих інгредієнтів. До того ж ця перша страва чудово підійде для частування гостей, які дотримуються веганства. Не забувайте, що веганський часниковий суп є напрочуд легким у приготуванні та неймовірно смачним.

Інгредієнти (на одну персону):

  • 2 зубки часнику, очищені від лушпиння та нарізані невеликими шматочками
  • 1 скибка хліба
  • 1/4 столової ложки солодкої паприки
  • 1,5 столової ложки якісної оливкової олії першого віджиму
  • сіль та чорний перець за смаком
  • 4 склянки води
  • 1 яйце (на бажання)
  • свіжа петрушка (для сервірування страви)

Спосіб приготування:

  • Перш за все хліб потрібно нарізати невеликими шматочками або кубиками. Відкладіть хліб на час приготування інших компонентів страви.
  • У каструлі розігрійте оливкову олію.
  • Коли олія нагріється, додайте до неї часник. Обсмажуйте подрібнений часник до золотавого кольору.
  • Додайте хліб та продовжуйте смажити, постійно перемішуючи.
  • Додайте паприку та знову перемішайте.
  • Влийте воду. Приправте страву сіллю та чорним меленим перцем за смаком.
  • Варіть суп на високому вогні до закипання.
  • Щойно вода в супі закипить, зменште вогонь. Якщо ви плануєте додати в суп яйце, його потрібно розбити та влити в каструлю саме на цьому етапі.
  • Після приготування залиште часниковий суп настоюватися на 10 хвилин або до повного розм’якшення хліба.
  • Подавати готову страву можна зі свіжим листям петрушки.

2. Часниковий суп з чорізо

 
часниковий суп з чорізо

Неймовірно смачний часниковий суп з додаванням ковбасок чорізо також належить до класичних перших страв.

Ми переконані, що цей пряний часниковий суп є однією з найкращих страв, яку вам коли-небудь доводилося куштувати. Утім, не забувайте, що додаючи до супу ковбаски, ви збільшуєте його калорійність та вміст жирів у готовій страві.

Інгредієнти:

  • 4 зубки часнику, дрібно нарізані
  • 120 г іспанських ковбасок чорізо
  • 1 скибка хліба (бажано купити його напередодні, щоб він не був надто свіжим)
  • 150 мл молока
  • 2 яйця
  • сіль та солодка паприка за смаком
  • 4 склянки яловичого бульйону
  • якісна оливкова олія першого віджиму (за смаком)

Спосіб приготування:

  • Налийте оливкову олію в каструлю та підігрійте її. Зверніть увагу, що вогонь має бути низьким, адже олія дуже швидко може перегрітись та підгоріти.
  • Додайте часник та обсмажте його до золотавого кольору.
  • Ковбаску чорізо потрібно нарізати невеликими шматочками, а скибку хліба – кубиками. Додайте ці компоненти в каструлю з олією та часником. Ретельно перемішайте страву.
  • Додайте бульйон та доведіть страву до кипіння. Зменште вогонь та варіть суп ще 10 хвилин або до повного розчинення хлібних кубиків у бульйоні.
 
  • Додайте два яйця. Варіть, постійно помішуючи, ще 5 хвилин до отримання кремової консистенції.
  • Налийте готовий часниковий суп з чорізо в гарні тарілки та подавайте на стіл.

3. Часниковий суп з яйцем-пашот

суп з яйцем

Цей часниковий суп є неймовірно простим у приготуванні. До того ж для цієї страви вам знадобиться всього кілька інгредієнтів.

Не забувайте, що яйця містять велику кількість незамінних для організму білків. Недарма яйця вважають чудовим природним джерелом енергії та сили. Ба більше, яйця вирізняються збалансованим вмістом важливих амінокислот. Саме тому спеціалісти з харчування рекомендують вживати яйця кілька разів на тиждень. Не варто хвилюватися, що яйця є надто важким продуктом для організму, адже згідно з результатами дослідження, яйця не підвищують ризик розвитку серцево-судинних захворювань.

Інгредієнти:

  • 2 зубки часнику, нарізані шматочками
  • 3 яйця
  • 150 г хліба
  • 4 склянки овочевого бульйону
  • 1 столова ложка солодкої паприки
  • якісна оливкова олія першого віджиму
  • петрушка для подачі
  • сіль за смаком

Спосіб приготування:

  • Спочатку нагрійте олію в каструлю та підсмажте часник.
  • Наріжте хліб маленькими шматочками та додайте в каструлю, щойно часник стане золотавим.
 
  • Додайте в каструлю паприку та ретельно перемішайте страву.
  • Влийте овочевий бульйон, посоліть страву та доведіть її до кипіння. Після закипання варіть часниковий суп впродовж двох хвилин.
  • Після цього каструлю зі стравою потрібно зняти з плити. Налийте суп порційно в контейнери, які можна використовувати у духовці. В кожну тарілку потрібно додати яйце. Запікайте суп у духовці при 180°С до приготування яйця.
  • Прикрасьте готову страву листям свіжої петрушки та подавайте до столу.

Варіації часникового супу

Ми вже неодноразово наголошували на тому, що кулінарія – це мистецтво, в якому дозволені будь-які експерименти. Рецепти, які ми зібрали в цій статті є лише основою, яку ви можете вдосконалювати та змінювати на власний розсуд. Ви можете додавати до страви будь-які інгредієнти, які поєднуються з часником:

  • Для прикладу, часниковий суп чудово смакуватиме з картоплею. Цей інгредієнт не лише зробить страву набагато ситнішою, але й значно підвищить поживну цінність готової страви.
  • А як ви ставитеся до ідеї урізноманітнити суп з допомогою прошуто? Утім, з цим продуктом потрібно бути доволі обережним, якщо ви не хочете пересолити страву. Додайте до страви нарізану шинку, доведіть суп до кипіння, спробуйте страву на сіль і за потреби досоліть часниковий суп з прошуто.
  • Якщо ви хочете зробити смак страви більш пряним та пікантним, використайте гостру паприку замість солодкої.
  • Ви також можете додавати до супу їстівні гриби та будь-які овочі до смаку. З часниковим супом чудово смакуватимуть цукіні, цибуля-порей та морква.
 

Чи сподобались вам ці прості рецепти часникового супу? Тоді мерщій одягайте фартух та починайте експериментувати!

  • Fundación Española de Nutrición. Ajo. http://www.fen.org.es/mercadoFen/pdfs/ajo.pdf
  • Fundación Española de Nutrición. Chorizo. https://www.fen.org.es/index.php/alimentacion/alimento/chorizo
  • Fundación Española de Nutrición. Huevo. http://www.fen.org.es/mercadoFen/pdfs/huevos.pdf
  • Hu FB, Stampfer MJ, Rimm EB, et al. A prospective study of egg consumption and risk of cardiovascular disease in men and women. JAMA. 1999;281:1387-94.