Два рецепти низьковуглеводного хліба

Хліб не обов’язково має бути виготовлений зі злакового борошна. Насправді його можна зробити з використанням іншого борошна, наприклад мигдального. Ось вам корисні рецепти низьковуглеводного хліба.
Два рецепти низьковуглеводного хліба

Останнє оновлення: 25 квітня, 2021

Зазвичай слово “хліб” ми пов’язуємо з вуглеводами. Отже, чи можливий хліб з низьким вмістом вуглеводів? Відповідь – так. Насправді можна знайти хліб з низьким вмістом вуглеводів у різних магазинах та супермаркетах. У цій статті ми дамо вам два рецепти низьковуглеводного хліба. Ці рецепти дуже легкі, а хліб смачний!

Хліб і вуглеводи

Основним інгредієнтом хліба є борошно. Але що таке борошно?

Борошно є продуктом подрібнення злакових культур, як правило, пшениці, хоча також часто використовують ячмінь або жито. Є також борошно тваринного походження (кісткове, рибне та ін.). У будь-якому випадку загальним знаменником є ​​крохмаль – складний вуглевод.

які є рецепти низьковуглеводного хліба
Зернові багаті на вуглеводи

З цієї причини рекомендована добова кількість вуглеводів становить від 50% до 55% усіх необхідних макроелементів.

Однак багато людей щодня перевищують цей відсоток. Багато продуктів містять високий вуглеводний індекс. Це призводить до надлишку вуглеводів, які зберігаються в організмі у вигляді жиру.

Ось чому обмеження споживання вуглеводів є поширеним у багатьох дієтах для схуднення. Деякі люди уникають хліба, оскільки хліб, виготовлений з білого борошна, зазвичай має високий вміст вуглеводів. Крім того, це їжа, яку багато людей їдять щодня – іноді навіть кілька разів на день.

Але чи є інші варіанти?

Низьковуглеводний хліб

Хай там як, є альтернативи хлібу, які готують із зерен. Вони не тільки смачні, але й поживні. Хліб можна готувати з продуктів, відмінних від традиційного борошна. Популярний приклад – кето хліб, який зазвичай їдять люди, які дотримуються кетогенної дієти.

У будь-якому випадку для приготування хліба з низьким вмістом вуглеводів потрібно використовувати інші види борошна. У запропонованих нижче рецептах використовується мигдальне борошно. Це не тільки гарантує меншу кількість вуглеводів у хлібі, але й збільшує кількість білків.

Перший рецепт дійсно простий і швидкий – настільки швидкий, що час приготування становить лише кілька хвилин у мікрохвильовці! Другий рецепт вимагає приготування в духовці, що додасть хлібу більше смаку і текстури. Обидва рецепти смачні та містять мало вуглеводів!

Спробуйте їх!

Рецепти низьковуглеводного хліба

прості рецепти низьковуглеводного хліба

Інгредієнти

  • 2 яйця (180 г)
  • 1 столова ложка дріжджів (10 г)
  • різні види насіння (чіа, соняшникове тощо)
  • 6 столових ложок мигдального борошна (60 г)

Приготування

  • Спочатку добре збийте яйця.
  • Потім в ту ж миску додайте мигдальне борошно, дріжджі та насіння.
  • Далі викладіть тісто в кілька контейнерів для мікрохвильовки. У кожному контейнері має бути тонкий шар тіста.
  • Тепер просто поставте їх у мікрохвильовку приблизно на 2 хвилини (час може дещо відрізнятися залежно від потужності вашої мікрохвильовки).
  • Після цього підсмажте хліб з низьким вмістом вуглеводів у тостері, це також зробить його набагато смачнішим. Смачного!

Ще один рецепт хліба з низьким вмістом вуглеводів

як приготувати низьковуглеводний хліб

Інгредієнти

  • сіль до смаку
  • 3 яєчних білки (90 г)
  • 2 столові ложки дріжджів (20 г)
  • 1 склянка гарячої води (250 мл)
  • 1,5 склянки мигдалю (150 г)
  • 40 г псилію (40 г)

Приготування

  • По-перше, якщо мигдаль ще не подрібнений, подрібніть його дуже добре, поки він не стане дрібним порошком.
  • Розігрійте духовку до 170° C.
  • Потім змішайте мигдаль, псилій, дріжджі та сіль у мисці. Усе дуже добре перемішайте.
  • Далі поступово додайте оцет і яєчний білок, перемішайте.
  • Потім потроху додайте гарячу воду.
  • Тепер добре вимісіть тісто. Щойно тісто заміситься, наріжте його на невеликі шматочки (приблизно шість). Майте на увазі, що тісто підніметься, тому не робіть їх занадто щільними.
  • Нарешті, поставте тісто в духовку і випікайте близько 50 хвилин. У цей момент, якщо ви хочете додати ще більше смаку, зверху можете насипати трохи насіння.
  • Ваш хліб з низьким вмістом вуглеводів готовий!

Ми запевняємо вас, що ці рецепти низьковуглеводного хліба дуже смачні й чудово доповнюють майже будь-який раціон! Можна додати варення, масло або оливкову олію і насолоджуватися хлібом з низьким вмістом вуглеводів!

Це може вас зацікавити ...
Нежирні вуглеводи, які варто їсти щодня
Моє здоров'я
Написав та перевірив Моє здоров'я
Нежирні вуглеводи, які варто їсти щодня

Зміст цієї публікації носить виключно інформаційний характер. Ні в якому разі не можна використовувати для постановки або заміни медичного діагнозу, самого лікування або рекомендацій спеціаліста. Якщо у вас виникли запитання чи сумніви, зверніться до перевіреного спеціаліста та отримайте його схвалення перед початком будь-якої процедури.