Хочете поліпшити здоров'я? Почніть з кишківника!

22 листопада, 2018
Здоров'я кишківника надзвичайно важливе для нашого нормального функціонування. Дізнайтесь, як покращити його роботу та запобігти хворобам травної системи.

Хороше здоров’я кишківника може стати фактором, що визначає, чи будемо ми насолоджуватися міцним здоров’ям в цілому, чи ні.

Проте нещодавні дослідження показали, що кишечник виконує ще одну дуже важливу функцію для нашого здоров’я, що може бути пов’язана з ожирінням і метаболізмом.

Це правда, що протягом сотень років здоров’я кишківника часто пов’язували лише з травленням, але нещодавно було доведено, що воно також впливає на інші частини тіла.

Здоров’я кишківника

 здоров'я кишківника
Мікроорганізми, наявні в кишечнику, мають дуже важливе значення для здоров’я травної системи, а також для імунної системи. Насправді, кажуть, що від 60% до 80% імунної системи знаходиться в кишечнику.

Саме з цієї причини здоров’я кишківника відіграє таку важливу роль в нашому самопочутті та профілактиці багатьох захворювань.

Імунні тканини шлунково-кишкового тракту вважають найбільшою та найскладнішою частиною всієї імунної системи людини.

Мікроорганізми в кишечнику виконують важливу функцію в розвитку сильної і збалансованої імунної системи. Саме тут імунна система виробляє антитіла, відповідальні за захист від різних видів хвороб, які атакують організм.

Окрім важливої ​​ролі в розвитку сильної імунної системи, кишечник також відповідальний за 90% нейротрансмітерів, які пов’язані з настроєм і почуттями.

Коли людина має проблеми з шлунково-кишковим трактом, вона може також страждати на інші розлади, такі як, наприклад:

  • ревматоїдний артрит
  • тиреоїдит Хашимото
  • діабет
  • хронічна втома
  • фіброміалгія
  • тривожність
  • депресія
  • екзема

Читайте: Шкідливі напої, які сильно подразнюють шлунок.

Отож настав час почати зцілення кишечника, щоб поліпшити здоров’я в цілому.

Для цього натуропатка Емі Маєрс, фахівець в області функціональної медицини, створила програму з чотирьох чинників, мета якої полягає в тому, щоб вилікувати кишечник і зцілити себе.

Програма з чотирьох чинників

очистити шлунково-кишковий тракт

Усунення пошкодження

Мета першого кроку полягає в тому, щоб очистити шлунково-кишковий тракт від всього, що може привести до пошкодження. Для цього необхідно усунути всі продукти, які викликають запалення або подразнення шлунка, такі як алкоголь, кофеїн і медичні препарати.

А також ті, що можуть викликати певний тип інфекції. Серед продуктів, які можуть викликати запалення, є ті, які викликають будь-який тип непереносності, наприклад:

  • клейковина
  • молочні продукти
  • кукурудза
  • соя
  • яйця
  • цукор

Важливо пройти аналіз IgG, щоб визначити конкретний рівень певних білків (так званих імуноглобулінів) у крові та продукти, до яких ви чутливі, щоб знати, чи буде у вас непереносність якого-небуть з них.

Інфекції можуть бути викликані паразитами, бактеріями або дріжджами. Тестовий зразок калу допоможе визначити рівень корисних бактерій і виявити будь-які інфекції.

Для усунення будь-якої інфекції можна лікуватися травами, антипаразитними медичними препаратами та навіть антибіотиками (хоча це не рекомендується).

Заміщення

що їсти для хорошого травлення
Організм потребує кількох основних інгредієнтів для хорошого травлення і належного поглинання поживних речовин. Вживання ліків, дієта, хвороби або старіння можуть призвести до зменшення цих елементів. Тому дуже важливо включити їх в раціон, щоб поліпшити травлення. Серед них:

  • травні ферменти
  • кислоти
  • соляна жовчна кислота

Повторне щеплення

Дуже важливо відновити здорові кишкові бактерії, для того, щоб кишечник нормально працював. Цього можна досягнути шляхом споживання добавок-пробіотиків, які містять корисні бактерії, такі як Bifidobacterium і лактобацили. Крім того, важливо збільшити споживання клітковини.

Читайте: Детоксикація кишечника за допомогою соків.

Відновлення

дієта для здоров'я кишківника
Останній крок у цій програмі орієнтований на виконання процедур з відновлення кишечника через дієту, багату на необхідні поживні речовини. Для успішного виконання багатьох функцій кишечник потребує забезпечення деякими поживними речовинами, які містяться в різних харчових продуктах.

Для відновлення кишечника ви можете приймати добавки L-глютамина – амінокислоти, яка допомагає омолодити слизову оболонку стінки кишечника. Крім того, необхідно забезпечити кишечник іншими важливими поживними речовинами, такими як цинк, омега-3 жирні кислоти з риби, вітаміни А, С, Е з таких рослин, як в’яз або алое вера.

Ця програма для кишечника може стати у пригоді для лікування різних захворювань. Варто спробувати її практиці й почати користатися її перевагами для здоров’я.

  • Icaza-Chávez, M. E. (2013). Microbiota intestinal en la salud y la enfermedad. Revista de Gastroenterología de México78(4), 240-248.
  • Alarcón, P., González, M., & Castro, É. (2016). Rol de la microbiota gastrointestinal en la regulación de la respuesta inmune. Revista médica de Chile144(7), 910-916.
  • Eguílaz, M. G., Trapero, J. L. R., Martínez, L. P., & Blanco, J. R. (2019). El eje microbiota-intestino-cerebro y sus grandes proyecciones. Revista de neurología68(3), 111-117.
  • Aceves, M., de Jesús, R., Izeta Gutiérrez, A. C., Torres Alarcón, G., Izeta, M., & Margarita, A. C. (2018). La microbiota y el microbioma intestinal humano.(Entre las llaves del reino y una nueva caja de Pandora). Revista de Sanidad Militar71(5), 443-448.
  • De, P. L. a, & De, S. (1997). Magnitud del problema. European Journal of Cancer.
  • Carlos, M. E., Ezequiel, M. O., Federico, B., Fernando, M. L., & José, M. F. (2010). Tratamiento quirúrgico de la obesidad mórbida. Prensa Medica Argentina. https://doi.org/10.1016/S0304-4858(05)74488-7
  • Osorio Arce, M., & Segura Correa, J. (2013). Digestión Anaerobia. Livestock Research for Rural Development. https://doi.org/10.1097/CIN.0000000000000364
  • Ferrer, Y., & Pérez, H. (2010). Los microorganismos en la digestion anaerobia y la produccion de biogas. Consideraciones en la eleccion del inóculo para el mejoramiento de la calidad y el rendimiento. ICIDCA.
  • Bonet, A., & Grau, T.. (2007). La glutamina, un aminoácido casi indispensable en el enfermo crítico. Medicina Intensiva31(7), 402-406.