Хочете поліпшити здоров'я? Почніть з кишківника!

Здоров'я кишківника надзвичайно важливе для нашого нормального функціонування. Дізнайтесь, як покращити його роботу та запобігти хворобам травної системи.
Хочете поліпшити здоров'я? Почніть з кишківника!

Останнє оновлення: 22 листопада, 2018

Хороше здоров’я кишківника може стати фактором, що визначає, чи будемо ми насолоджуватися міцним здоров’ям в цілому, чи ні.

Проте нещодавні дослідження показали, що кишечник виконує ще одну дуже важливу функцію для нашого здоров’я, що може бути пов’язана з ожирінням і метаболізмом.

Це правда, що протягом сотень років здоров’я кишківника часто пов’язували лише з травленням, але нещодавно було доведено, що воно також впливає на інші частини тіла.

Здоров’я кишківника

 здоров'я кишківника
60% до 80% імунної системи знаходиться в кишечнику.

Саме з цієї причини здоров’я кишківника відіграє таку важливу роль в нашому самопочутті та профілактиці багатьох захворювань.

Імунні тканини шлунково-кишкового тракту вважають найбільшою та найскладнішою частиною всієї імунної системи людини.

Мікроорганізми в кишечнику виконують важливу функцію в розвитку сильної і збалансованої імунної системи. Саме тут імунна система виробляє антитіла, відповідальні за захист від різних видів хвороб, які атакують організм.

Окрім важливої ​​ролі в розвитку сильної імунної системи, кишечник також відповідальний за 90% нейротрансмітерів, які пов’язані з настроєм і почуттями.

Коли людина має проблеми з шлунково-кишковим трактом, вона може також страждати на інші розлади, такі як, наприклад:

Отож настав час почати зцілення кишечника, щоб поліпшити здоров’я в цілому.

Для цього натуропатка Емі Маєрс, фахівець в області функціональної медицини, створила програму з чотирьох чинників, мета якої полягає в тому, щоб вилікувати кишечник і зцілити себе.

Програма з чотирьох чинників

очистити шлунково-кишковий тракт

Усунення пошкодження

Мета першого кроку полягає в тому, щоб очистити шлунково-кишковий тракт від всього, що може привести до пошкодження. Для цього необхідно усунути всі продукти, які викликають запалення або подразнення шлунка, такі як алкоголь, кофеїн і медичні препарати.

А також ті, що можуть викликати певний тип інфекції. Серед продуктів, які можуть викликати запалення, є ті, які викликають будь-який тип непереносності, наприклад:

  • клейковина
  • молочні продукти
  • кукурудза
  • соя
  • яйця
  • цукор

Важливо пройти аналіз IgG, щоб визначити конкретний рівень певних білків (так званих імуноглобулінів) у крові та продукти, до яких ви чутливі, щоб знати, чи буде у вас непереносність якого-небуть з них.

Інфекції можуть бути викликані паразитами, бактеріями або дріжджами. Тестовий зразок калу допоможе визначити рівень корисних бактерій і виявити будь-які інфекції.

Для усунення будь-якої інфекції можна лікуватися травами, антипаразитними медичними препаратами та навіть антибіотиками (хоча це не рекомендується).

Заміщення

що їсти для хорошого травлення
травлення
  • травні ферменти
  • кислоти
  • соляна жовчна кислота

Повторне щеплення

Дуже важливо відновити здорові кишкові бактерії, для того, щоб кишечник нормально працював. Цього можна досягнути шляхом споживання добавок-пробіотиків, які містять корисні бактерії, такі як Bifidobacterium і лактобацили. Крім того, важливо збільшити споживання клітковини.

Відновлення

дієта для здоров'я кишківника

Для відновлення кишечника ви можете приймати добавки L-глютамина – амінокислоти, яка допомагає омолодити слизову оболонку стінки кишечника. Крім того, необхідно забезпечити кишечник іншими важливими поживними речовинами, такими як цинк, омега-3 жирні кислоти з риби, вітаміни А, С, Е з таких рослин, як в’яз або алое вера.

Ця програма для кишечника може стати у пригоді для лікування різних захворювань. Варто спробувати її практиці й почати користатися її перевагами для здоров’я.

Це може вас зацікавити ...
Природні засоби для відновлення мікрофлори кишечника
Моє здоров'я
Написав та перевірив Моє здоров'я
Природні засоби для відновлення мікрофлори кишечника

Мікрофлора здорового кишечника – це запорука здоров’я. Наші звички порушують захисний бар’єр, отже споживайте ті продукти, які сприятимуть його від...



  • Icaza-Chávez, M. E. (2013). Microbiota intestinal en la salud y la enfermedad. Revista de Gastroenterología de México78(4), 240-248.
  • Alarcón, P., González, M., & Castro, É. (2016). Rol de la microbiota gastrointestinal en la regulación de la respuesta inmune. Revista médica de Chile144(7), 910-916.
  • Eguílaz, M. G., Trapero, J. L. R., Martínez, L. P., & Blanco, J. R. (2019). El eje microbiota-intestino-cerebro y sus grandes proyecciones. Revista de neurología68(3), 111-117.
  • Aceves, M., de Jesús, R., Izeta Gutiérrez, A. C., Torres Alarcón, G., Izeta, M., & Margarita, A. C. (2018). La microbiota y el microbioma intestinal humano.(Entre las llaves del reino y una nueva caja de Pandora). Revista de Sanidad Militar71(5), 443-448.
  • De, P. L. a, & De, S. (1997). Magnitud del problema. European Journal of Cancer.
  • Carlos, M. E., Ezequiel, M. O., Federico, B., Fernando, M. L., & José, M. F. (2010). Tratamiento quirúrgico de la obesidad mórbida. Prensa Medica Argentina. https://doi.org/10.1016/S0304-4858(05)74488-7
  • Osorio Arce, M., & Segura Correa, J. (2013). Digestión Anaerobia. Livestock Research for Rural Development. https://doi.org/10.1097/CIN.0000000000000364
  • Ferrer, Y., & Pérez, H. (2010). Los microorganismos en la digestion anaerobia y la produccion de biogas. Consideraciones en la eleccion del inóculo para el mejoramiento de la calidad y el rendimiento. ICIDCA.
  • Bonet, A., & Grau, T.. (2007). La glutamina, un aminoácido casi indispensable en el enfermo crítico. Medicina Intensiva31(7), 402-406.

Зміст цієї публікації носить виключно інформаційний характер. Ні в якому разі не можна використовувати для постановки або заміни медичного діагнозу, самого лікування або рекомендацій спеціаліста. Якщо у вас виникли запитання чи сумніви, зверніться до перевіреного спеціаліста та отримайте його схвалення перед початком будь-якої процедури.