Як приготувати декоративну глазур для тортів

Якщо ви хочете прикрасити свої торти та інші десерти (кекси, печиво тощо) за допомогою простої глазурі, яка добре виглядає, найкращим варіантом є крем. У цій статті ми покажемо, як приготувати декоративну глазур.
Як приготувати декоративну глазур для тортів

Останнє оновлення: 02 грудня, 2018

Приготувати декоративну глазур для тортів дуже просто. Вона не містить багато інгредієнтів і не вимагає тривалого або складного процесу приготування.

Тож надягайте свій фартух і готуйтеся прикрасити смаколики.

Сьогодні ми покажемо вам, як приготувати декоративну глазур для тістечок. Як ви, напевно, бачили, є торти, які потребують багато попереднього досвіду. Варіант, який ми представимо сьогодні, простіший, і вам не потрібно бути професіоналами. Під час підготовки та використання цього смачного продукту ви набудете досвід.

Важливо зазначити, що творчий підхід має вирішальне значення при декоруванні тортів. Так ми надаємо оригінальний і особистий дотик.

Як приготувати декоративну глазур

Під час декорування тортів необхідно підібрати інгредієнти, які не потребують охолодження, тому шоколад чи згущене молоко не підійдуть, якщо вони не будуть з’їдені найближчим часом.

Завдяки своїй кремовій і гладкій текстурі декоративна глазур, яку ми приготуємо, найчастіше використовують у кондитерських виробах. Вона дуже універсальна і її легко підготувати.

Зазвичай цей крем містить борошно, молоко та яйця. Потім аромат додають з використанням таких інгредієнтів, як лимонна цедра або інші есенції.

Це рецепт для основної глазурі з інгредієнтів, які легко доступні. Потім ви можете додати інші смаки та інгредієнти, щоб зробити її більш різноманітною.

Інгредієнти

  • 3 яєчні жовтки (90 г)
  • 4 склянки молока (1 літр)
  • 1/2 чашки цукру (80 г)
  • 1 чайна ложка ванілі (5 мл)
  • 1 шматочок тертої лимонної шкірки
  • 1/2 чашки кукурудзяного крохмалю (90 г)
як приготувати декоративну глазур

Підготовка

  • Помістіть молоко в каструлю і поставте на невеликий вогонь.
  • Додайте цукор та лимонну цедру. Перемішайте, щоб краще змішати інгредієнти.
  • В іншій мисці змішайте яєчні жовтки з кукурудзяним крохмалем.
  • Коли молоко почине кипіти, вилийте цю суміш у миску з жовтками та крохмалем.
  • Коли добре змішаєте інгредієнти, поставте цю суміш на слабкий вогонь та збивайте, поки не отримаєте густий крем.
  • Нарешті, додайте ваніль і енергійно перемішайте. Дайте охолонути, і можна наносити на торт.
  • Коли будете готові, поставте торт на стабільну поверхню.
  • Дерев’яною ложкою розподіліть глазурі по всій поверхні.
  • Потім за допомогою шпателя, нанесіть крем навколо для бажаної форми.

Імовірно, ви побачите, що ваш торт виглядає дуже просто з білою глазур’ю. Проте ви можете використовувати натуральні барвники, щоб додати особливий дотик. Ви також можете використовувати фрукти або горіхи як прикраси.

Виберіть кольори, які ви будете використовувати залежно від форми, яку хочете надати торту. Використовуйте мішок для випічки (якщо у вас є), з різними насадками, щоб дати волю фантазії. Створюйте різні фігури квітів, троянд, листя, літер та все, що спаде на думку.

Деякі рекомендації

як приготувати декоративну глазур вдома
Нижче наведено кілька рекомендацій, які слід враховувати під час приготування глазурі, а також деякі ідеї щодо вдосконалення рецепту:
  • Завжди використовуйте правильні кількості кожного інгредієнта. Перевіряйте, чи отримали бажану консистенцію, а також куштуйте, щоб перевірити смак.
  • Не змішуйте інгредієнти в алюмінієвих контейнерах, оскільки це може зіпсувати їхній вигляд. Краще використовувати пластикові або скляні контейнери.
  • Просійте кукурудзяний крохмаль, перш ніж додавати його, щоб запобігти грудочкам.
  • Важливо, щоб ванільна есенція була додана наприкінці, а не під час нагрівання суміші, оскільки вона може випаруватися.
  • Є багато інгредієнтів, які можна додати до декоративної глазурі, щоб змінити смак. Наприклад, ви можете використовувати вершкове масло, апельсинову цедру, а не лимонну, палички кориці, або навіть додати шоколад. Важливо, що вони не перебили смак торта.


  • Gafour, W., & Aly, E. (2020). Organoleptic, textural and whipping properties of whipped cream with different stabilizer blends. Acta Scientiarum Polonorum Technologia Alimentaria19(4), 425-433. Disponible en: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33179482/

Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.