Як природно лікувати бронхіт
Бронхіт або запалення дихальних шляхів, що ведуть до легенів (бронхів), є дуже поширеною проблемою взимку. Він може виникати через вірусну інфекцію або через аномальну секрецію слизу. Курці також можуть страждати від нього в його хронічній формі. У цій статті ми розповімо, як природно лікувати бронхіт.
Що потрібно знати про бронхіт
Бронхіт – це запалення або обструкція в бронхах, він викликаний тим самим вірусом, що спричиняє кашель і застуду, а також грибком або бактеріями.
Бронхіт часто є продовженням звичайної застуди, якщо її не лікувати належним чином або якщо людина має ослаблену імунну систему.
Якщо не усунути його вчасно, це може призвести до пневмонії, яка може бути смертельно небезпечною для деяких людей.
Бронхіт може бути гострим (триває кілька тижнів і викликаний вірусом або бактеріями) або хронічним (в результаті постійного подразнення легенів, як у курців, так і у людей, що контактують з забруднювальними речовинами).
Основні симптоми цієї хвороби:
- мокротиння
- сухий кашель
- свербіння в горлі
- шумне важке дихання
- втома і погане самопочуття
- біль у грудях і лихоманка
Перевірте цю статтю: Очищення і зміцнення бронхів за допомогою лікарських трав
Як природно лікувати бронхіт домашніми засобами
Якщо у вас є деякі симптоми цієї хвороби, спочатку необхідно звернутися до лікаря.Окрім відпочинку і дотримання порад професіонала, ви можете пришвидшити усунення симптомів з певними природними засобами:
Евкаліптова олія
Ця олія здатна знімати головний біль і очищати дихальні шляхи.
- Нанесіть на хустку кілька крапель ефірної олії евкаліпта і дихайте кілька разів на день.
- Вона бореться з мікробами і допомагає усунути кашель.
- Можна також вдихати евкаліптовий пар.
- Нагрійте горщик з водою і кількома краплями олії.
- Дихайте над ним якомога ближче через ніс.
- Ви відчуєте полегшення протягом декількох хвилин після того, як вийде мокрота.
Цибулевий суп
Якщо у вас грип, ви можете скористатися антибактеріальними властивостями цибулі. Те ж саме стосується бронхіту.Інгредієнти
- 3 цибулі
- 1 гвоздика
- 2 чайні ложки коричневого цукру (12 г)
- 1 гілка чебрецю
- 4 склянки води (1 літр)
- 1/2 склянки молока (125 мл)
Інструкції
- Очистьте і наріжте цибулю, покладіть у каструлю.
- Додайте гвоздику, цукор і чебрець.
- Налийте воду, поки інгредієнти не будуть покриті.
- Варіть 2 години.
- Процідіть і трохи остудіть.
- Нагрійте молоко і налийте в миску.
- Влийте проціджений цибулевий бульйон, поки чашка не заповниться.
- Пийте якомога швидше.
- Повторюйте двічі на день.
Часник
Часник має антибактеріальні та противірусні властивості. Отже, він може допомогти природно лікувати бронхіт (особливо якщо він хронічний і викликаний алергією, оскільки часник містить природний антигістамін – кверцетин).
Деякі люди з’їдають один сирий зубчик часнику щодня натщесерце вранці, а інші додають його до страв.
Ми рекомендуємо прочитати: Засіб від холестерину з імбиром, часником та медом
Гарячий чай
Коли ви хворієте, немає нічого приємнішого, ніж чашка гарячого чаю або миска супу.Вони обидва здатні зволожувати горло, і це призводить до меншого подразнення, болю і свербіння при кашлі.
- Перед сном спробуйте імбирний чай з медом, овочевий суп або чашку гарячого молока та меду.
Полоскання морською водою
Це може бути трохи болісним, але хороша новина полягає в тому, що це заспокоює подразнення в горлі і розріджує накопичений слиз. Тому ваші оболонки й дихальні шляхи менш подразнені.
Інгредієнти
- 1 склянка води (250 мл)
- 1 чайна ложка солі (5 г)
Інструкції
- Нагрійте склянку води, додайте чайну ложку солі.
- Добре перемішайте.
- Коли набуде стерпної температури, полощіть горло сумішшю, не ковтаючи її.
- Повторюйте процедуру кілька разів на день.
Кропива
Ця рослина корисна від багатьох розладів. Наприклад, вона допомагає лікувати астму та алергію. Вона також допомагає людям, які хочуть природно лікувати бронхіт, зокрема гостру його форму.Її споживають у формі чаю, який дуже легко зробити.
Інгредієнти
- 1 склянка води (250 мл)
- 2 столові ложки листя сушеної кропиви (20 г)
- 1 столова ложка меду (25 г)
Інструкції
- Налийте воду в каструлю і доведіть до кипіння.
- Перелийте в чашку з листям кропиви.
- Накрийте кришкою і залиште на 15 хвилин.
- Процідіть і підсолодіть медом.
- Пийте якомога гарячішим принаймні двічі на день.
Мигдаль
Ці горіхи дуже поживні (містять кальцій, калій, магній і багато іншого) і здатні боротися з бактеріями і мікробами, що викликають бронхіт.
Мигдаль можна споживати в різних формах: нарізаним, у вигляді молока, змішаним із апельсиновим соком або гарячим молоком тощо. Ми рекомендуємо його подрібнювати, щоб він не дратував горло.
Погляньте на це теж: Щоденне споживання мигдалю: переваги для організму
Медово-лляний компрес
Окрім пероральних домашніх засобів, щоб природно лікувати бронхіт, є місцеві або зовнішні, які можуть бути дуже корисними. Хороший приклад – цей компрес:Інгредієнти
- 1 склянка води (250 мл)
- 1 чашка лляного борошна (150 г)
- 2 столові ложки меду (50 г)
Інструкції
- Нагрійте воду в каструлі і зніміть з вогню.
- Додайте борошно потроху, постійно перемішуючи, щоб утворити тісто.
- Додайте мед і добре перемішайте.
- Покладіть ложку або дві в чистий сухий шматок марлі.
- Складіть кінці марлі так, щоб вміст не випав.
- Покладіть безпосередньо на груди і зніміть, щойно охолоне.
- Повторюйте кілька разів на день.
- Cermelli, C., Fabio, A., Fabio, G., & Quaglio, P. (2008). Effect of eucalyptus essential oil on respiratory bacteria and viruses. Current Microbiology, 56(1), 89–92. https://doi.org/10.1007/s00284-007-9045-0
- Sampath Kumar, K. P., Bhowmik, D., & Tiwari, P. (2010). Allium cepa: A traditional medicinal herb and its health benefits. J. Chem. Pharm. Res. J. Chem. Pharm. Res, 2(21), 283–291. https://doi.org/10.1016/j.porgcoat.2010.08.007
- Israili, Z. H. (2014). Antimicrobial properties of honey. American Journal of Therapeutics, 21(4), 304–323. https://doi.org/10.1097/MJT.0b013e318293b09b
- Chrubasik, J. E., Roufogalis, B. D., Wagner, H., & Chrubasik, S. A. (2007). A comprehensive review on nettle effect and efficacy profiles, Part I: Herba urticae. Phytomedicine, 14(6), 423–435. https://doi.org/10.1016/j.phymed.2007.03.004
- Bolling, B. W., Chen, C. Y. O., McKay, D. L., & Blumberg, J. B. (2011, December). Tree nut phytochemicals: Composition, antioxidant capacity, bioactivity, impact factors. A systematic review of almonds, Brazils, cashews, hazelnuts, macadamias, pecans, pine nuts, pistachios and walnuts. Nutrition Research Reviews. https://doi.org/10.1017/S095442241100014X